Andeko
Image default
Winkelen

Giclee, alleen het origineel is mooier

Een giclée is een reproductie van een schilderij vervaardigd met een zeer hoogwaardige printtechniek. Het woord giclee is afkomstig van het Franse werkwoord “giclet”

Waarom een giclee?

Bij een giclee worden er zeer hoogwaardige print technieken gebruikt wordt om de verschillende kleuren aan te brengen. Het wordt hiermee op diverse ondergronden geprint, waaronder Fine Art Paper of Canvas.

Giclees hebben een houdbaarheid van wel 75 jaar. Omdat de echtheid alleen door experts te onderscheiden is, wordt de giclee printtechniek zelfs gebruikt door musea om bepaalde werken ten toon te stellen zonder het origineel te moeten blootstellen aan de omgeving.

Een ander voordeel van een giclee is de betaalbaarheid. Er zijn zowel gelimiteerde als ongelimiteerde reproducties, maar de kostprijs is lager dan wanneer een kunstenaar zelf het doek opnieuw moet schilderen. Hierdoor hoeft mooie kunst aan de muur niet duur te zijn.

Giclee. Alleen het origineel is mooier!

Koop een Giclee bij Dutch Art Store

Bij Dutch Art Store kunt een schilderij kopen van de beste schilders van Nederlandse bodem. Zowel in de categorie oude Hollandse meesters als moderne hedendaagse schilders. Hun kunstwerken zijn bedrukt op canvas, art cards, kalenders, boeken en giclees te koop.  Een giclee is een techniek die is ontwikkeld in de Verenigde Staten. Bij deze  techniek word een hoogwaardige digitale foto gemaakt van een schilderij. Hierna wordt door middel van hoogwaardige inkten in verschillende lagen de reproductie op speciaal kunstdruk canvas of papier gedrukt. Door deze techniek heeft een giclee een gemiddelde levensverwachting tussen75 en 80  jaar. Elke giclee is voorzien van een certificaat van echtheid. De kunstenaars waarvan de schilderijen bij  Dutch Art Store worden verkocht geven aan dat door de giclee techniek, het oorspronkelijke gevoel dat ze er in hebben gelegd, behouden blijft.

Het is uiteraard mogelijk om uw aangekochte canvas schilderij bij Dutch Art Store te omlijsten. Ze bieden een ruime keuze aan soorten omlijstingen. Zo hebben ze voor elke smaak  wat wils.

Wilt u een schilderij kopen maar het ook in levende lijve bekijken, dan bent u uiteraard van harte welkom in de showroom in Amersfoort. Bel even vooraf om te informeren naar het schilderij wat u op het oog heeft.

http://dutchartstore.nl