Andeko
Image default
Woning en Tuin

Voordelig uw dakkapel laten isoleren

Sinds er dakkapellen op woningen geplaatst worden, heeft de ontwikkeling van dakkapel isolatie nooit meer stil gestaan. Oude dakkapellen van 15 jaar of ouder voldoen daarom vaak niet meer aan de standaarden die nu gelden. Hierdoor kan ook een goed geïsoleerde woning veel kostbare warmte verliezen. Om die reden hebben woningen energielabels gekregen. Logischerwijs is een woning met het energielabel A aantrekkelijker en voordeliger om in te wonen dan een woning met het energielabel B, C of lager. Het kan daarom verstandig zijn om een oude dakkapel opnieuw te isoleren. Bent u handig? Dan kunt u dit misschien zelf doen. U kunt ook de dakkapel laten isoleren door een vakkundige dakkapellen specialist uit uw regio. Dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn.

Het dak en de zijwangen aan de binnenkant van de dakkapel opnieuw isoleren

Wanneer u besluit uw dakkapel opnieuw te isoleren dan kunt u dat aan de binnenkant van de dakkapel doen. Hiervoor moet de dakkapel aan de binnenzijde wel opengelegd worden. Dat betekent dat de gipsplaten verwijderd worden. Zodra dat gedaan is ligt de dakkapel bloot en zijn de twee constructies zichtbaar, namelijk de constructie van het dak en die van de zijwangen (de zijkanten van de dakkapel).

Vervolgens wordt het oude isolatiemateriaal uit de zijkanten en het dak verwijderd. De monteur controleert daarna of de dakkapel nog luchtdicht is. Is dat niet het geval? Dan worden de spleten en kieren vakkundig gedicht. DIt wordt meestal met pur gedaan. Pur heeft namelijk een isolerende werking en is bestand tegen vocht. Op de plek waar het oude isolatiemateriaal zat wordt daarna nieuw isolatiemateriaal aangebracht waarna de dakkapel weer afgetimmerd wordt. Dat laatste gebeurt met nieuwe gipsplaten. Die kunnen daarna nog gestuct en geschilderd worden.

De dakkapel aan de buitenkant opnieuw isoleren

U kunt er echter ook voor kiezen om de dakkapel aan de buitenkant opnieuw te isoleren. Dat wordt gedaan door de oude beplating te vervangen voor nieuwe platen. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van trespa panelen voor zinken platen of het vervangen van houten panelen voor kunststof platen.

Dakkapel offerte vergelijken voor uw dakkapel isolatie

Het opnieuw isoleren van een dakkapel is ingrijpend en daarom vaak niet goedkoop. Het is echter wel mogelijk om een professionele vakman te vinden die deze klus betaalbaar en vakkundig kan uitvoeren. Bijvoorbeeld via de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Op die vergelijkingssite plaats u gratis uw klus en kunt u de dakkapel offerte vergelijk van vakmannen uit uw regio. Daarmee bespaart u flink op de kosten.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl