Andeko
Image default
Sport

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hondenstep

Activiteiten beleven met jouw trouwe viervoeter is natuurlijk altijd leuk. Tegenwoordig steeds populairder is de hondenstep. Dit is een step die op een bepaalde manier gebouwd is zodat je de hond mee kan nemen zonder dat deze gevaar loopt. Veilig en gezellig dus!

Hondenstep

De hondenstep is een superleuke manier om van een sportieve activiteit te genieten samen met jouw huisdier. Het sporten met een hond kan ook nog eens helpen tegen de stress van het dier, net als de stress die je eventueel zelf ervaart. Met behulp van een speciale riem bevestig je de riem van de hond aan de step zodat deze stevig vast zit en dus ook veilig is. Je hebt de hond dan compleet onder controle en hoeft je dan geen zorgen te maken. De snelheid die een gemiddelde hondenstep maakt is 12 tot 13 kilometer per uur en dat is precies een geschikte snelheid voor de gemiddelde hond. Dit is verder natuurlijk per hondenras verschillend. Naast de stressverlagende werking heeft het steppen met de hond ook een goede uitwerking op zijn spieren en gewrichten. Ook bouwt de hond op die manier een betere conditie op en een betere conditie is natuurlijk altijd goed.

Waar moet je op letten?

Maar waar moet je precies op letten bij een hondenstep en wat maakt een hondenstep nou verschillende van allerlei andere steppen? De hondenstep kenmerkt zich vaak door een groot voorwiel en een kleiner achterwiel. Ook is het sta gedeelte laag bij de grond zodat het zwaartepunt van de step stabiel is. Er zijn een hoop verschillende soorten steppen die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Wanneer je graag op de verharde weg wilt steppen dan is hier een bepaalde step voor, maar wanneer je juist gebruik wil maken van bospaden en dergelijken dan is hier een andere step voor. Ook is het zo dat de grootte van de hond belangrijk is. Bij een kleinere hond is het belangrijk dat de step lager is dan bij een grotere hond. Hierbij komt ook het gewicht van de step aan bod. Een kleinere hond heeft natuurlijk meer moeite met het trekken van een zware step. De belangrijkste punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hondenstep is dus: De hoogte en het gewicht van de step, of de hond makkelijk te bevestigen is aan de step en als laatste waar je de step voor wil gebruiken.

Een goed voorbeeld is de Kickbike Sport G4 step. Dit is een van de populairdere steppen die uitermate geschikt is voor verschillende doeleinden met de hond. Het is een lichte, flexibele step die hierdoor zorgt voor een goede sportervaring. De step is geschikt voor de normale verharde wegen, maar kan ook ingezet worden wanneer je op bospaden of zelfs sneeuw wil gaan steppen. Het voetbord is aan te passen zodat de step voor elke lengte geschikt is. Omdat de step weinig weegt is deze ook geschikt voor de kleinere honden.

Tot slot

Een hondenstep is dus een ontzettend gezonde en leuke activiteit waar zowel de hond als jij plezier aan beleeft. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je de step wil aanschaffen. Bezoek nu gauw de website van Hondensteps om zo alle steps te bekijken.

https://www.hondensteps.nl/