Andeko
Image default
Sport

Sporten vanuit het bedrijf

 

Het is al een oud gegeven, en het heeft zich bewezen, zorgen dat je personeel fit is verdien je terug. Maar hoe moet dat als je amper zicht op je personeel hebt omdat thuiswerken de norm is en de fitness wegens een virus gesloten is? In deze tekst enkele tips.

Laat kracht en conditie maar tijdelijk inzakken

Er was veel ophef over de coronakilo’s en geen mogelijkheden om intensief te trainen. In hetzelfde bericht kwam dan voorbij dat velen wandelen in de natuur hebben ontdekt. Als je deze informatie door deskundigen laat toetsen, wat is beter; personeel wat echt een inspanning levert op een fitnessapparaat of een wandeling maakt, dan halen artsen en sportcoaches de schouders op. Het klopt inderdaad dat zij iets zwaarder zijn, minder kracht en conditie hebben, maar in principe zijn zij dankzij het wandelen kerngezond.

Train rustig terug op, voorkom blessures

Ooit komt het deels op een eind. Er is kans dat het thuiswerken nog blijft om de stikstofuitstoot te reduceren, maar ga er maar vanuit dat na het vaccineren je het merendeel van je personeel binnen je bedrijf hebt, en dat de mogelijkheden om te sporten terug zijn. Eigenlijk is dat het gevaarlijkste moment, omdat fanatiekelingen met trainen willen beginnen waar zij een lange tijd terug gestopt zijn. Het beste is dan zorgen voor goede begeleiding. Zodra het personeel wederom terecht kan in de bedrijfsfitness, dat zij dan opgevangen worden door een vakkundige sportinstructeur. Deze kan dan de training weer opstarten, en zo blessures voorkomen. Bedenk dat je een professionele sportinstructeur die blessures kan voorkomen ook terug gaat verdienen. Om het verlies aan kracht, conditie en het aankomen door het virus nog beter te relativeren, bedenk dan dat bij twee hooguit drie maanden trainen het oude terug is. Het tijdelijk tekort aan intensieve beweging van het personeel is dus het minst erg aan de coronacrisis, want herstel is er zo.

 

https://www.bedrijfsfitnessabonnement.nl/werkgever