Andeko
Image default
Vervoer en transport

Kun je een webwinkel starten zonder fysieke voorraad

Er wordt tegenwoordig steeds meer gewinkeld via een webwinkel dan in een fysieke winkel. Wanneer iemand een eigen onderneming wil starten in de vorm van een winkel, lijkt een webwinkel dan ook de beste keuze. Het opstarten van een webwinkel lijkt op het eerste gezicht een grote klus. Allereerst moet je het bedrijf opstarten en vervolgens krijg je alle taken die er nog bij komen. We bedoelen dan het bestellen, opslaan en verzenden van de producten. Gelukkig zijn daar makkelijkere oplossingen voor zoals dit uitbesteden aan een gespecialiseerd E fulfilment bedrijf zoals Surlogic. 

Een webshop starten

Het starten van een webshop kan dus een hoop werk zijn. Allereerst moet je bedenken wat je precies wil gaan verkopen en hoe je de webshop wil gaan noemen. Wanneer je hier een plan voor geschreven hebt, kun je beginnen met de aanmelding bij de Kamer van Koophandel. Wanneer je hier ingeschreven staat geeft dit natuurlijk een boost om verder te gaan met de webshop en te gaan starten met inkomsten verdienen.

Webshop zonder fysieke voorraad

Nou is het doel van een webshop vaak het verkopen van producten. Deze producten moet je dan ergens inkopen en opslaan totdat deze verkocht worden. Hier komt vaak het lastige van een webshop aan bod, namelijk de webwinkel logistiek en de fulfilment. Hoe weet je nou precies hoeveel er ingeslagen moet worden? Je gaat nog beginnen en weet dus ook niet precies hoeveel producten er nodig zijn. Daarnaast moet je ook maar net de ruimte hebben om de producten op te slaan. Als laatste is het natuurlijk een hele taak om meerdere keren per dag naar het postkantoor te moeten gaan om de producten te laten verzenden naar de kopers. Gelukkig is daar een oplossing voor.

Deze oplossing biedt zich aan in de vorm van dropshipping of E fulfilment services. Dit zijn twee verschillende vormen van uitbesteding die kunnen helpen met het logistieke gedeelte van de webwinkel. Bij E-fulfilment huur je een bedrijf in die het gehele logistieke gedeelte op zich neemt. Zij slaan de producten op die u wil verkopen en zorgen er voor dat het product geleverd wordt bij de klant. Ook verzorgen zij het gehele retourproces. Op die manier wordt dus het gehele logistieke gedeelte van de webwinkel uitbesteed aan een ander bedrijf. Bij Dropshipping werkt het net iets anders. Bij dropshipping is het zo dat je niet de eigenaar wordt van de producten die je verkoopt. Je verkoopt deze juist door in de webshop en krijgt een bepaalde commissie op de door jou verkochte producten. Je verdient dus geen geld aan de verkoopprijs, maar juist aan commissie.

Tot slot

Wanneer de enige drempel van het starten van een webshop logistiek is, is dat tegenwoordig dus ook niet meer nodig door dropshipping of E-fulfilment services in te schakelen. Neem nu gelijk contact op met Surlogic in Best voor meer informatie.

https://surlogic.nl/nl/