Andeko
Image default
Bedrijven

Het belang van schroeven

Voor het maken van bedden, kasten, stoelen en vrijwel alle andere meubels, zijn schroeven een vereiste. Met schroeven kun je verschillende onderdelen met elkaar verbinden. Schroeven zijn dus heel belangrijk. Maar hoe worden schroeven eigenlijk gemaakt?

Een schroef bestaat uit een cilindervormig deel waaromheen een schroefdraad is aangebracht met aan de bovenzijde een verbreding. Een schroef wordt met een schroevendraaier of boormachine door middel van het kopstuk geboord. Schroeven zijn gemaakt van staafstaal. Dit gaat eerst 30 uur in de oven zodat het bewerkbaar is. Vervolgens gaat het staafstaal in een bad van zwavelzuur om roest te verwijderen. Het wordt afgespeld met water en er komt een laagje fosfaat op. Op deze manier voorkom je dat het staal roest voordat het überhaupt bewerkt wordt. Ook is het op deze manier makkelijker te bewerken. Eerst maakt de machine het staafstaal recht. Dan worden er stukken van gemaakt die net wat langer zijn dan de schroeven. Van het langere stuk wordt de kop gemaakt van de schroef. De stukken gaan door een matrijs die ze rond maakt. Dan gaan ze door een reeks matrijzen die de schroefkop vormen. Op het cilindervormige deel wordt een schroefdraad aangebracht.

Naast schroeven zijn er ook andere soort schroeven zoals houtschroeven. Deze schroeven lijken veel op de normale schroeven maar hebben andere specialiteiten. Veel professionele verwerkers en doe-het-zelvers werken ook met deze houtschroeven. Door de speciale punt van de houtschroeven verzinkt de schroef beter in het hout. Door de schachtribben draaien de schroeven beter in het hout. Daarom is voorboren in de meeste houtsoorten dan ook overbodig met houtschroeven.

Een goed merk dat schroeven en houtschroeven verkoopt is Woodies. Veel professionele verwerkers en doe-het-zelvers werken met Woodies schroeven en Woodies houtschroeven. Deze schroeven worden erg gewaardeerd om de goede kwaliteit. Ook zijn de schroeven erg fijn om mee te werken.

http://www.bnvtools.nl