Andeko
Image default
Vervoer en transport

Gemakkelijk pakketten versturen naar familie

Als u vaak een postpakket suriname in moet sturen dan bent u waarschijnlijk wel bekend met de verschillende manieren waarop u dit kunt doen. U heeft de verschillende manieren van bezorging allemaal uitgeprobeerd, verschillende maatschappijen bekeken, en nog is het allemaal heel erg vaag. Hoe weet u dat ik de snelste optie heb gekozen? Wat bepaalt nou de hoogte van de verzendkosten? En wat is de veiligste manier om een breekbaar pakket mee te versturen? De twee vormen van transportatie waarmee de zee over wordt gestoken voor verzenden zijn luchtvracht en zeevracht. Als u wilt dat het pakket gewoon zo snel mogelijk aankomt is luchtvracht altijd sneller dan zeevracht, zeker bij kleine pakketten.

Wat bepaalt de verzendkosten?

De verzendkosten die aan een pakket worden verbonden zijn voornamelijk afhankelijk van twee aspecten. De eerste is het volume van het pakket. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte dat een pakket in beslag neemt kan het meer of minder kosten om het op te sturen. Het beïnvloedt namelijk de kosten die gerekend worden voor het tweede aspect, het gewicht. Naast dat een vrachtvliegtuig of container na een tijdje gewoon kwa ruimte vol komt te zitten, is er ook een maximale belasting aan gewicht. Als u een klein pakket verstuurt maar het is wel erg zwaar dan betaald u daar meer voor, terwijl grote maar lichte pakketten soms minder kosten zullen dragen.

Wat is de veiligste verzendoptie?

Als u bang bent dat uw pakket schade op kan lopen omdat het fragiel of breekbaar is, is het verstandig om stil te staan bij hoe vaak een pakket zal worden verplaatst en overgeplaatst. Bij zeevracht is er vaker sprake van verplaatsing wegens het in- en uitladen van de containers op land voordat deze daarna nog met kranen en trollies op het schip worden geladen. Bij luchtvracht is er minder sprake van verplaatsing van de vracht maar daar kan het voorkomen dat een vlucht turbulentie heeft of een harde landing. Daarom is het verstandig om pakketten zo stevig en luchtdicht mogelijk in te pakken om schade te voorkomen.