Andeko
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een kokosmat op maat?

Wanneer je een huis binnenstapt, stap je vrijwel direct op een deurmat. Deurmatten vormen dan ook een belangrijk onderdeel van je woning. Schoenen kunnen immers vuil van buiten meenemen naar binnen. Dit voorkom je eenvoudig door gebruik te maken van een goede deurmat op maat voor binnen. Kokosmatten zijn een geliefde variant. In dit artikel lees je over de functie en waarom het een goed idee is om voor een kokosmat te kiezen.

Schoenen worden goed schoon

Kokosmatten worden gemaakt van de vezels van een kokosnoot. Het gaat om de vezels aan de buitenzijde. Deze zijn krachtig, duurzaam en kunnen jarenlang in een goede conditie blijven verkeren. De matten zijn bovendien uitstekend als schraapmat en schoonloopmat voor het reinigen en droogmaken van schoenen. De ruwe vezels staan op de juiste manier omhoog en kunnen op deze manier goed tussen de profielen van je schoenen terechtkomen. Het vuil wordt vervolgens effectief weg geschraapt.

Verschillende varianten verkrijgbaar

Deurmatten gemaakt van kokos kun je in diverse varianten kopen. Zo zijn er verschillende diktes waar je uit kunt kiezen. Denk aan diktes variërend van 17mm tot ongeveer 30mm. Door zelf de dikte te kiezen kun je voor een mat gaan, waarbij de deur soepel open blijft gaan. Voorheen was een kokosmat enkel in een bruine tint verkrijgbaar. Tegenwoordig is dat anders. Ze zijn namelijk in een grote variëteit van kleuren beschikbaar. Voor ieder interieur of elke smaak is er nu een mat verkrijgbaar. Denk aan kleuren, zoals blauw, zwart, grijs, bordeaux, groen en vele andere kleurtinten.

Eenvoudig te onderhouden

Je kunt ze ook nog eens eenvoudig schoon houden. Maak daarbij geregeld gebruik van een stofzuiger. Het gebruik van een sopje met water en soda zorgt voor een verfrissend effect. Gebruik hiervoor een borstel en een emmer. Doop de borstel in de emmer met het sopje en borstel je mat vervolgens schoon. De mat laat je daarna goed drogen. Dit proces houdt de mat niet alleen schoon, het zorgt er ook voor dat een dergelijke deurmat langer meegaat.

Op maat verkrijgbaar

Nog een groot voordeel is het feit dat kokosmatten op maat verkrijgbaar zijn. Ze kunnen op maat worden gesneden. Je geeft eenvoudig de lengte en de breedte door. Dit kan onder meer handig zijn als je gebruik maakt van de uitsparing van de vloer. Hier is het mooi om een kokosmat op maat neer te zetten. Houd daarbij rekening met de dikte van de vloer en uiteraard meet je de uitsparing vooraf goed op. Niet alleen de maat, ook de gewenste kleuren kunnen naar wens worden gemaakt.

https://www.deurmatdirect.nl/schoonloopmatten

Gerelateerde artikelen

Perfecte raambekleding voor ons kantoor

Een veiliger thuis, hoe pak ik dat aan?

plafondlampen