Andeko
Image default
Dienstverlening

Een grafmonument voor een van je ouders

Als een van joe ouders brengt dat vaak heftige emoties teweeg. Het afscheid kan plots en onverwachts gekomen zijn, maar vaak ook zat het afscheid er aan te komen. Soms was het moment van afscheid (in het geval van euthanasie) vooraf al bekend.  Zelfs dan kan het overlijden nog onverwachts aanvoelen. Het afscheid moeten nemen van een van je ouders is zo ingrijpend dat het moeilijk kan zijn om het te accepteren.

Na het overlijden moet plots van alles geregeld worden, uitvaart, uitnodigingen maken, zorg voor de ouder die alleen achter blijft, verzekeringen en bankzaken. Het gevoel van een emotionele achtbaan is velen bekend. Na een liefst een mooie uitvaart volgt de verzorging van het graf met een passend grafmonument. Weer zoiets waar je als het meezit in het leven haast nooit mee te maken zult krijgen. Vaak nog een onbekend terrein als een ouder sterft.

Grafmonument voor ouders

Met een persoonlijk gedenkteken of grafmonument voor ouders creëer je een persoonlijke herinneringsplek waar je graag vertoeft, In deze blog vertel ik je meer over de mogelijkheden en hoe e.e.a. in zijn werk kan gaan.

Een mooie herinneringsplek

Als een geliefde of een dierbare sterft, komen meestal emoties en herinneringen naar boven. Als je vader of moeder sterft is dat extra emotioneel, niemand heeft je zo goed gekend als zij. Het is bijna altijd een gedwongen en onherroepelijk afscheid, waarbij herinneringen ook gemengd kunnen zijn.

Als grafkunstenaar heb ik ruime ervaring in het vorm geven van gevoelens en herinneringen in een bijzonder en persoonlijk ontwerp voor een grafmonument. Een passend gedenkteken verbeeldt op herkenbare wijze de aspecten die je  vader of moeder kenmerkte. Als je dan het grafmonument van je vader of moeder bezoekt herken je hen er als het ware weer in. .

Grafmonumenten ontwerpen

Als ik een ontwerp voor gedenksteen maak doe ik dat altijd samen of in samenspraak met de nabestaanden. Samen met de familie kijk ik wat het beste past bij jouw ouder.  Natuurlijk is er al ruimte voor eigen ideeën, wensen en suggesties. Van eerste schetsen ontwerpen tot en met de plaatsing: we doen het in samenspraak en waar mogelijk kun je meehelpen (als je dat wil).

Hoe Memorabel begint

Als je interesse hebt in een uniek en persoonlijk grafmonument voor je ouder dan ben je bij mij aan het juiste adres. Eerst maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Met een kopje koffie of thee hoor ik graag wat je wilt delen. Verhalen en herinneringen zijn essentieel om een ontwerp voor een grafmonument te kunnen maken. Een klein opmerkelijk detail kan typerend voor iemand zijn en kan gebruikt worden in een ontwerp voor een grafmonument. Ook als je zelf al concrete voorstellen en ideeën heeft hoor ik deze graag.

 

Het kennismakingsgesprek is de basis en daarom neem ik daar alle tijd voor. Pas als je het gevoel hebt dat ik de juiste persoon ben om het monument te mogen maken, ga ik voor je aan het werk.

Fotoboekje grafmonument

Het realiseren van een persoonlijk grafmonument gaat in kleine stapjes. Tijdens  ieder stapje hebben we even overleg en stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken zodat je altijd op de hoogte bent van wat we aan het doen zijn. Iedere stap leg ik ook vast in verband met een fotoboekje dat ik na afloop maak. Daarin zie je hoe het persoonlijke grafmonument stapje voor stapje tot realisatie kwam.  Enige tijd na de plaatsing van het monument ontvang je dit mooie fotoboekje. In het boekje zijn schetsen, teksten en foto’s opgenomen: van de eerste schetsen tot en met de plaatsing van het grafmonument.

Zoek je meer info over een persoonlijk grafmonument laten maken?

Als je meer wilt weten over hoe het laten maken van een persoonlijk  grafmonument in zijn gang gaat kun je me gerust bellen of mailen. Ook ben je welkom om eens vrijblijvend van gedachten te komen wisselen.  Bel me op 06 49 35 13 38 of mail info@memorabel.nl. Ik hoor graag van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok

Deze blog is geschreven door Jeroen Stok – grafkunstenaar.  Jeroen is van oorsprong een kunstenaar en beeldhouwer die vooral met metaal werkt.  Naast unieke grafkunst maakt hij nog immer “gewone kunstbeelden” en kunst in opdracht. De metalen kunstwerken van Jeroen kenmerken zich doordat ze gestileerd en eigentijds ogen met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas versterkt deze heldere uitstraling.

Grafmonumenten en gedenktekens ontwerpen is een andere activiteit dan het vervaardigen en creëren van gewone kunstwerken. Samen met nabestaanden een uniek en persoonlijk gedenkteken realiseren is een belangrijk onderdeel van het artistieke werk geworden. Hij is dankbaar voor dit mooie werk waarbij de unieke creaties veel emotionele betekenis hebben voor nabestaanden. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/