Andeko
Image default
Vervoer en transport

Elektrische scooter vs. elektrisch skateboard, waarin lijken ze op elkaar?

Zowel elektrische scooters als skateboards hebben zich bewezen als handige opties voor woon-werkverkeer vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit.

Maar hoewel beide vervoermiddelen hun eigen voordelen hebben, moet je een paar belangrijke factoren in overweging nemen bij de beslissing welke het beste bij jouw levensstijl past.

De snelheid

In theorie zou een elektrische scooter sneller moeten zijn dan een elektrisch skateboard, maar er zijn nog geen studies die dat bewijzen. In feite kan de snelheid in deze beide transporters variëren, afhankelijk van het model, de motor, de bestuurder en de omstandigheden van de weg.

Wil je echter voor pure snelheid gaan? Dan is de Kaabo Wolf Warrior X Plus een perfect model. Echter is dit geen toegelaten elektrische step voor op de openbare weg, maar waar je wel veel plezier mee kunt beleven

Maar onlangs heeft het elektrische skateboard zijn snelste snelheid van 91,17 mph geregistreerd, volgens het Guinness Book of World Records.

Als je elektrische scooters en skateboards vergelijkt, is het snelheidsvoordeel meestal in het voordeel van scooters, omdat ze een groter frame hebben dat plaats biedt aan grotere en krachtigere motoren die tot 100 km/u kunnen rijden.

Elektrische scooters zijn ook beter geschikt voor hogere snelheden omdat ze grotere wielen en betere rem capaciteiten hebben. Maar het is belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen bij het rijden op elektrische scooters bij hoge snelheden, vooral als je nog moet leren hoe je er goed mee moet rijden.

Het gewicht

Elektrische skateboards zijn duidelijk lichter dan elektrische scooters, waardoor ze zeer gemakkelijk te dragen en in te pakken zijn voor uitstapjes. Als je iets wilt dat je gemakkelijk een trap op kunt dragen, in het vliegtuig als je op reis gaat of gewoon in de stad, dan zul je zeker houden van het elektrische skateboard omdat het licht en klein genoeg is om in de rugzak van een skater te worden verpakt.

Maar dit betekent niet dat elektrische scooters achterblijven als het gaat om draagbaarheid, want veel nieuwere modellen zijn al licht en klein genoeg om gemakkelijk te worden vervoerd.

Wat het gewicht betreft, zal je keuze vooral afhangen van je levensstijl. Als je bijvoorbeeld met de bus of de trein pendelt, is een elektrisch skateboard voor jou een handigere optie.

De veiligheid

Net als bij andere voertuigen moet je rekening houden met de risico’s van het rijden op een elektrische scooter of elektrisch skateboard. Hoewel beide vervoermiddelen veilig zijn als je er goed mee rijdt, zijn elektrische scooters meestal in het voordeel als het gaat om veiligheid, vooral vanwege het meer geavanceerde remsysteem.

Een elektrische scooter is uitgerust met handremmen die zijn verbonden via kabeldraden of hydraulica en worden bediend met een hendel. Dit is bijna hetzelfde mechanisme als bij een fiets, waar je gemakkelijk kunt remmen door de remhendels in te drukken.

Je hebt ook de mogelijkheid om je voet te gebruiken als een manier om de elektrische scooter af te remmen. Een elektrisch skateboard, aan de andere kant, vertrouwt op zijn draadloze afstandsbediening voor zijn remmen te werken.

Hoewel de verbindingen tussen het skateboard en de afstandsbediening vrij stabiel zijn, kun je er nog steeds niet volledig op vertrouwen dat het elke keer werkt, vooral niet als je het skateboard al een tijdje gebruikt.

In wezen zijn elektrische scooters veiliger, vooral voor beginners, omdat de remmen intuïtief zijn en je altijd de optie hebt om het gewicht van je voet te gebruiken om af te remmen.