Andeko
Image default
Woning en Tuin

Het proces van een prefab berging

Het proces van een prefab berging
Als je kiest voor een prefab betonnen berging ben je verzekerd van een korte bouwperiode. Onderstaand hebben we deze periode stapsgewijs uitgelegd, zodat dit proces inzichtelijk en duidelijk is.

Stap 1: het plaatsen van betonnen binnenwanden
Om te kunnen starten met het bouwen, is het noodzakelijk om een vlak zandbed, die vrij is van obstakels, te verzorgen. De nodige materialen worden van tevoren op maat geproduceerd en per eigen transport geleverd.

We beginnen met de wandopbouw. De betonnen palen worden ongeveer 65 cm diep in de grond geplaatst en gesteld op een fundatietegel. Tussen de betonnen staanders komen de betonnen platen en worden de ramen en deuren geplaatst.

Stap 2: de opbouw van het dak
Als de wanden zijn geplaatst gaan we aan de slag met de opbouw van het dak. Vervolgens worden de spanten op de wanden geplaatst, als het nodig is wordt dit met een kraan gedaan.

Stap 3: het dak isoleren en bekleden
Na het plaatsen van de spanten gaan we beginnen met het isoleren van het dak. Het isoleren van het dak is op aanvraag, dit is niet per se noodzakelijk. Na het isoleren wordt het dak voorzien van de juiste dakbedekking.  

Het kan voorkomen dat er is gekozen voor een platdak. Als dit het geval is wordt er op de wand de balklaag en het dakschot aangebracht. Hier wordt later de EPDM-dakbedekking aan toegevoegd.

Stap 4: wandisolatie
Als er is gekozen voor een dubbelwandig systeem, waarbij de betonnen wanden zijn voorzien van een gevelbekleding. Dan kan er vervolgens ook een wandisolatie worden aangebracht. De wandisolatie is net zoals de isolatie van het dak op aanvraag.

Stap 5: gevelbekleding
Voor de buitengevel zijn er verschillende opties mogelijk om te bekleden. Zo kan er gekozen worden voor hout, metselwerk of een combinatie hiervan. De betonnen wanden aan de binnenkant kunnen ook bekleed worden.

Stap 5: betonvloer
Nu alles staat kan er een start worden gemaakt met het aanbrengen van de betonvloer. Bij de betonvloer kan er ook worden gekozen of deze geïsoleerd moet worden of juist niet. Het voordeel van het aanbrengen van een betonvloer is vooral dat de berging een geheel vormt. Dankzij de betonvloer kan er ook geen ongedierte naar binnen.

Stap 7: oplevering
De laatste stap is de oplevering van jouw prefab betonnen berging. De oplevering wordt gedaan onder leiding van de bouwploeg. Samen lopen we alle verschillende punten na en kunnen eventuele vragen beantwoord worden. Zo zorgen we er samen voor dat de oplevering naar tevredenheid is voor beide partijen.

Een prefab berging volledig naar wens?
Een prefab betonnen berging kan volledig naar wens worden gecreëerd door ABS Bouwsystemen. Benieuwd geworden naar de mogelijke opties? Neem gerust contact met ons op.  

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/bergingen/