Andeko
Image default
Entertainment

Wat is vapen?

Waarschijnlijk heb je wel eens iemand een elektronische sigaret zien roken waaruit enorme wolken van damp komen. Dit fenomeen staat bekend als vapen, wat in het Engels zoveel betekent als ‘dampen’. Vaak hebben de wolken uit een elektronische vaporizer lekkere geurtjes, die je bovendien kunt afwisselen. Dan kun je bijvoorbeeld een Smono vaporizer kopen en ontdek je zelf de rijke wereld van het vapen.

Hoe werkt vapen?

In de basis lijkt vapen niet anders dan roken. In plaats van een sigaret zet je tijdens het vapen een vaporizer aan je lippen, waarvan je trekjes inhaleert. Tot zover de overeenkomsten. Want waar je bij een sigaret een vaste stof, tabak, oprookt, maakt een vaporizer gebruik van vloeistof. Ook de manier waarop de stof in rook wordt omgezet verschilt. Bij een sigaret gebeurt dit door verbranding. In een vaporizer wordt de vloeistof wel verhit, maar ontstaat er geen brand. Hierdoor krijg je ook niet de schadelijke stoffen binnen die ontstaan door zulke verbranding. Denk maar aan de teer en koolmonoxide in een sigaret, die op de langere termijn tot allerlei gevaarlijke ziektes kunnen leiden.

Vape voor je genot, niet uit verslaving

Om nog even verder te gaan op de gezondheidsvoordelen van het vapen. Een tweede belangrijke reden waarom sigaretten roken geen goed idee is is omdat er nicotine in zit. Deze stof is niet alleen verslavend, maar kan bovendien ook zorgen voor een hoge bloeddruk en andere hart- en vaatziektes. Veel mensen roken dan ook sigaretten uit verslaving in plaats van uit genot. Ga je een Smono vaporizer kopen, dan zijn er tal van vloeistoffen op de markt waar helemaal geen nicotine in zit. Met een vaporizer rook je dan ook niet uit verslaving, maar puur vanwege het genot.

De verschillende smaken

Het aanbod aan smaken sigaretten valt in het niet bij de smaken die je met een vaporizer kunt roken. Wil je dus ook een Smono vaporizer kopen dan kun je bijvoorbeeld genieten van fruitige smaakjes zoals kersen, appel of perzik. Ben je in de stemming voor iets bloemigs, probeer dan lotus of lavendel. Ook zijn er allerlei vloeistoffen voor vaporizers op de markt met kruidensmaakjes, die erom bekend staan te kunnen zorgen voor een euforisch of juist ontspannen gevoel. En dan zijn er nog de smaken van producten zoals cola en drop, die je heel anders ervaart als je ook overgaat tot een Smono vaporizer kopen om te vapen.

Tips voor de beginnende vaper

Overtuigd en wil je nu een Smono vaporizer kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Kijk allereerst naar het soort elektronische sigaret. Voor beginners is het aan te raden om te starten met een simpel model, waardoor je slechts op een enkele knop drukt om te kunnen roken. Er zijn echter ook modellen waarbij je de temperatuur en het wattage aan kunt passen voor de optimale rookervaring. Let ook op de zogenaamde Omh-waarde van het verhittingselement of de coil. Is deze waarde lager dan 1, dan genereert de vape relatief snel veel rook. Voor beginnende vapers wiens kelen nog moeten wennen aan de rook is het dan ook beter om met een hogere Ohm-waarde te starten.