Andeko
Image default
Bedrijven

Wat is de beste manier om een badkamer schoon te maken?

De badkamer schoonmaken is zo’n klus die elke week weer terugkomt. Er zijn maar weinig mensen die uitkijken naar het poetsen van deze ruimte. Ben je echter klaar met opruimen en schoonmaken, dan geniet je van een schone douche en een frisse wastafel. Wat is de beste manier om een badkamer schoon te maken? Alcmaria schoonmaak!

Gebruik schoonmaakazijn

Dure schoonmaakmiddelen zijn meestal niet nodig in de badkamer. Soms kan het handig zijn om een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken, maar meestal is gewone schoonmaakazijn voldoende. Dit is niet duur, je haalt het gewoon bij de supermarkt en het reinigt je badkamer uitstekend. Pak ook je douchekop aan met dit middel. Zit de kop onder de kalk, dan merk je dat de waterstraal steeds minder sterk wordt. Dat is niet het enige, want het water wordt ook viezer. Haal daarom af en toe de douchekop los en leg hem voor een paar uur in een emmer met warm water en schoonmaakazijn. Ook de rest van je badkamer kun je schoonmaken met deze azijn. Het verwijdert kalk en vet uitstekend. 

Neem Biotex voor het reinigen van je bad

Ook je bad is een onderdeel van de badkamer waar je best even mee bezig bent. Het is heerlijk en ontspannend om een poos te dobberen en te luieren in het warme water. Maar ja, na je badsessie blijft er vaak wel wat vuil en zeep achter. Het valt niet altijd mee om dit te verwijderen. Biotex is dan een goede optie. Laat je bad eerst even vollopen met warm water. Vervolgens voeg je een grote hoeveelheid Biotex toe. Laat dit een poosje staan en spoel het bad tenslotte nog even na met warm water.

Maak je toilet goed schoon

De meeste mensen hebben ook een toilet in de badkamer. Zeker in deze ruimte wil je dat hij er schoon uitziet en lekker fris ruikt. Is er kalkaanslag te zien? Verwijder dit met schoonmaakazijn. Is het gedeelte onder het water vies, dan wordt dit lastiger, maar ook dat kun je prima wegkrijgen. Gooi een vaatwastablet in de pot en laat deze een hele nacht inwerken. De volgende dag trek je het toilet door en je zult zien, de pot ziet er weer uit als nieuw.