Andeko
Image default
Bedrijven

Borrelboot huren in Amsterdam; wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een unieke manier om een middag of avond door te brengen in Amsterdam, overweeg dan het huren van een boot! Er zijn veel verschillende soorten boten te huur, waaronder partyboten, rondvaartboten en zelfs elektrische boten. Veel bootverhuurbedrijven bieden ook drankarrangementen aan, zodat je kunt genieten van een koud biertje of een glas wijn terwijl je door de prachtige grachten van de stad vaart. Dit is wat je moet weten over het huren van een borrelboot in Amsterdam.

De geschiedenis van rondvaartboten in Amsterdam

De geschiedenis van rondvaartboten in Amsterdam dateert uit de 17e eeuw, toen de kanalen voor het eerst werden aangelegd. In die tijd waren boten de belangrijkste vorm van vervoer en werden ze voor van alles gebruikt, van het vervoer van goederen tot het vervoer van passagiers. Vandaag de dag zijn rondvaartboten nog steeds een populaire vorm van vervoer in Amsterdam en worden ze gebruikt door zowel de lokale bevolking als toeristen.

Er zijn meer dan 100 verschillende bootverhuurbedrijven in Amsterdam, dus je zult er zeker een vinden die aan je wensen voldoet. Tegenwoordig zijn vooral borrelboten in Amsterdam erg populair vandaar dat die speciaal genoemd worden in deze blog. Maar of je nu op zoek bent naar een feestboot of een meer ontspannen rondvaartboot, er is altijd wel een bedrijf dat heeft wat je zoekt. 

Wat kun je verwachten tijdens een rondvaart

Rondvaarten door de grachten zijn een geweldige manier om Amsterdam vanuit een ander perspectief te zien. Je krijgt alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad te zien, zoals het Anne Frank Huis, de Dam en het Rijksmuseum. Rondvaarten duren meestal tussen de één en twee uur, maar er zijn ook maatschappijen die langere rondvaarten aanbieden. Bij een borrelboot zit er een drankarrangement bij en meestal is er een bar geïnstalleerd op de boot. 

Soorten boten 

Er zijn een aantal verschillende boten die je kunt huren voor een rondvaart in Amsterdam, waaronder:

  • Borrelboten: dit zijn meestal open-air boten die een bar aan boord hebben. Ze zijn perfect voor groepen vrienden of voor het vieren van speciale gelegenheden.
  • Rondvaartboten: deze boten bieden een meer ontspannen ervaring en zijn meestal overdekt, zodat je van het uitzicht op het kanaal kunt genieten zonder nat te worden. Deze boten hebben meestal een gids aan boord die je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laat zien.
  • Elektrische boten: dit zijn milieuvriendelijke opties die worden aangedreven door batterijen. Ze zijn perfect voor stellen of kleine groepen die willen genieten van een rustige tocht door de grachten. 

Nu je wat meer weet over bootverhuur in Amsterdam, waarom probeer je het niet eens? Het is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien en te genieten van wat tijd op het water. Ben je dus op zoek naar een originele activiteit voor een bedrijfsuitje of met een vriendengroep, kijk dan ook eens naar een borrelboot Amsterdam.