Andeko
Image default
Telefonie

Verleng de levensduur van je smartphone

Verklein jouw ecologisch voetafdruk door te kiezen voor duurzame oplossingen. Gebruik je telefoon bijvoorbeeld langer, als deze nog uitstekend functioneert. Maar, hoelang gaat een smartphone eigenlijk mee? En wat kun je doen om de levensduur van je mobiel te verlengen? In dit artikel vertellen we je er meer over. Lees snel verder, als je benieuwd bent geworden.

Smartphones kunnen vele jaren meegaan

Bij het vervaardigen van een telefoon worden veel hulpbronnen gebruikt: er wordt Co2 uitgestoten, materialen zoals zeldzame aardmetalen gebruikt en elke mobiele telefoon heeft ook verschillende onderdelen nodig, zoals een display en een batterij.

Voor duurzaam gebruik van een smartphone is het dus belangrijk om deze zo lang mogelijk te gebruiken. Zo bespaar je in de eerste plaats niet alleen geld, maar verklein je ook jouw ecologische voetafdruk. Een smartphone gaat gemiddeld 5 jaar mee (Android 4 jaar en een iPhone 6 jaar). Ga daarom niet direct in op die “verleidelijke aanbiedingen” van jouw telefoonprovider, maar gebruik jouw telefoon gewoon wat langer. Het gevolg hiervan? Jouw portemonnee blij en je draagt een steentje bij aan moeder natuur. Dat laatste is ook veel waard!

Bestel een telefoonhoesje

Er zijn verschillende factoren van invloed op de levensduur van je telefoon. Denk hierbij aan verouderde apparatuur, een accu die niet meer optimaal werkt of andere technische mankementen, zoals een kapot telefoonscherm of beschadigde telefoonbehuizing. Op dat laatste heb je uiteraard wel zelf invloed. Tenminste, je kunt in ieder geval wel je uiterste best doen om de kans op schade tot een minimum te beperken. Hoe je dit eenvoudig kunt realiseren zonder hiervoor diep in de buidel te hoeven tasten? Gsm hoesjes Samsung bestellen, als je een Galaxy hebt.

Met een bookcase bescherm je het hele toestel. Een softcase kun je bijvoorbeeld het beste gebruiken in combinatie met een beschermfolie omdat deze het display vrij laat. Ze zijn gemaakt van heel dun polypropyleen of iets dikker, zacht siliconen. Er zijn ook leren hoesjes, telefoonhoesjes met koord en bookcases bij Casimoda verkrijgbaar.