Andeko
Image default
Telefonie

iPhone hoesjes

Voor mijn opleiding Commerciële Economie moest ik afgelopen week iPhone hoesjes verkopen. We hadden de opdracht gekregen om een stand te regelen in een winkel bij ons in de buurt en daarbij een producent te vinden wiens producten wij mochten verkopen.

iPhone hoesjes verkopen in de supermarkt

Ik dacht vrijwel gelijk aan het verkopen van iPhone hoesjes, mijn oom heeft namelijk een webshop waarmee hij hoesjes voor smartphones verkoopt. Hij zat onlangs tegen mij te vertellen dat hij er ook wel aan zat te denken om zijn hoesjes ook in de winkel te gaan verkopen, bij deze had ik dus de uitgelezen mogelijkheid voor hem om uit te proberen of dat interessant is. We zaten met zijn drieën in een groepje en ik had in ieder geval al de producent geregeld, aan de andere twee de taak om een winkel en stand te vinden.

Albert Heijn XL

Eigenlijk was alles vrij snel geregeld en waren wij erover uit de we iPhone hoesjes zouden gaan verkopen in de Albert Heijn XL die bij ons in de buurt zit. Een groepsgenoot kent namelijk de supermarktmanager van die Albert Heijn, dus dat was vrij eenvoudig geregeld. Ook het regelen van de stand kostte niet te veel moeite, nu alleen nog het verkopen van de hoesjes.


Geslaagd

Het verkopen op de dag zelf ging eigenlijk heel erg natuurlijk, er waren veel mensen die geïnteresseerd waren in wat wij deden. we stonden daar op een zaterdag, dus dat is ook wel de drukste dag van de week. Vooral bij deze Albert Heijn XL is het dan altijd stampvol, dat maakte het voor ons ook makkelijker. Bijna de hele middag ben ik constant in gesprek geweest met mensen die wel geïnteresseerd waren in een hoesje, maar de meeste mensen waren vooral geïnteresseerd in wat we deden. Achteraf gezien is het zeker een geslaagde dag geweest, zowel de Albert Heijn als mijn oom waren beide tevreden.