Andeko
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau gezocht

Laatst zocht ik een incassobureau. Ik heb namelijk problemen met een debiteur. Hij weigert te betalen, terwijl ik mijn diensten gewoon heb geleverd. En ook op de afgesproken tijd! Daarom ga ik op zoek naar een incassobureau, die dan moeten gaan proberen hem de factuur te laten betalen. In dit blogje leg ik graag mijn situatie uit en hoe de afloop van dit vervelende verhaal is.

Googelen op incassobureau

Voor een incassobureau ben ik gaan Googelen. Ik heb hier namelijk nog niet eerder mee te maken gehad. Maar eerst zal ik mijn situatie uitleggen. Ik ben leverancier van t-shirts. Nu had ik een deal met een klant van mij, die een detailhandel heeft in de binnenstad van Utrecht. Zo op het eerste oog dus een hele mooie klant! Hij bestelde tweehonderd t-shirts en wij spraken af wanneer hij ze geleverd wou hebben. Daarnaast had ik hem het bedrag hiervan laten weten en hij gaf aan dat hij die zou gaan betalen. Maar schijnbedrog dus.

Op de afgesproken dag van de levering kwam ik daar aanrijden en heb ik alle door hem bestelde t-shirts afgeleverd. Nogmaals vroeg ik hem of dat hij de factuur wilde gaan betalen. En dit zou, volgens hem, helemaal goed gaan komen. Het viel mij wel op dat er geen relaxte sfeer was, maar meer gespannen. Zou het slecht gaan met deze winkel?

Debiteur

Ik heb vervolgens vele herinneringen gestuurd naar mijn zogeheten debiteur. Ook heb ik vaak telefonisch contact proberen op te nemen. Maar er werd nooit opgenomen. Daarom besloot ik contact op te gaan nemen met een incassobureau. Ik heb hen gevonden via het internet en contact met de incasso advocaten opgenomen. Zij begrepen mijn situatie direct en zijn aan de slag gegaan. Al gauw werd de factuur wel betaald en ga ik voortaan beter opletten aan wie ik lever.