Andeko
Image default
Woning en Tuin

Kun je verduisterende raamfolie op elk raam plakken

Stel: je kunt niet slapen omdat er licht door je gordijnen heen piept. Er zijn veel mensen die niet kunnen slapen zolang het licht is. Voor hen moet de slaapkamer absoluut donker zijn. In de winter is dat allemaal niet zo’n groot probleem. Dan is het al vroeg donker en blijft het in de ochtend ook nog eens heel lang donker. In de zomer is dat wel anders. Dan wordt het om vier uur al licht. Als je dus slaapproblemen hebt door licht in je kamer, dan is de zomerperiode echt een rot tijd. Wat kun je er aan doen?

Gebruik verduisterend raamfolie of gordijnen

De oplossing tegen daglicht is eigenlijk een goed verduisterend gordijn of verduisterende raamfolie. Als je voor gordijnen kiest zou je eigenlijk gewoon die gewone gordijnen moeten kiezen. Die kun je eventueel met een wasknijper helemaal strak tegen elkaar aan doen zodat er geen licht tussen door kan komen. Bij een verduisterend rolgordijn heb je gauw kieren waar dan weer licht doorheen kan komen. Bij raamfolie heb je in het geheel geen kieren. Je plakt verduisterend raamfolie op je hele raam echt goed tegen de kozijnen aan. En dan is je kamer ook echt helemaal donker. Vergis je niet met zonwerende folie. Want ook al ziet deze er vrij donker en verduisterend uit. Hij verduistert niet voldoende. Je hebt W15 nodig van Aslan. Dat is een totaal verduisteringsfolie. Hier komt geen straaltje licht meer door.

Het nadeel van folie is wel dat als het overdag licht is en jij weer bent uitgeslapen. Dat je kamer dan nog steeds donker is. Het is niet zoals bij een gordijn die je even open kunt schuiven. Dus denk er wel goed over na of je dit wilt. Maar het is goed slapen gegarandeerd! Het hele jaar door!

Kun je verduisterend raamfolie op elk raam plakken

Om nog even  terug te komen op de eerste vraag: Kun je verduisterend folie op elk raam plakken? Het antwoord hierop is nee. Niet elk raam is hiervoor namelijk geschikt. Verduisterend folie moet je absoluut niet op dubbelglas of nog luxer glas plaatsen. Dan kan er namelijk breuk ontstaan. Plak het dus alleen op ramen van enkelglas. Zit je raam altijd in de schaduw? Dan zou je het risico kunnen nemen.