Andeko
Image default
Kinderen

Borstvoeding geven na de bevalling? Een paar belangrijke aandachtspunten!

Vrouwen die in verwachting zijn, denken natuurlijk vooruit over de komende babytijd en hoe ze die willen invullen. Het voeden van je zoontje of dochtertje is dan een van de belangrijkste thema’s. Ga je voor flesvoeding of voor borstvoeding?

Er zijn goede redenen om voor de laatste optie te kiezen. Borstvoeding geven is gezond, goed voor de moeder-kind-band en, ook belangrijk, voordeliger dan flesvoeding. We WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) adviseert niet voor niets om 24 maanden borstvoeding te geven aan je kindje. Maar je moet bij het geven van de borst wel enkele zaken in het vizier houden. De belangrijkste aandachtspunten lees je in dit blog.

Zorg voor een goede handkolf of kolfmachine

Wanneer je plannen hebt om borstvoeding te gaan geven na je bevalling en je straks ook weer je werk zult moeten gaan hervatten, is een handkolf of een kolfmachine voor het moedermelk afkolven onmisbaar. Het gemakkelijkste is om te kiezen voor een complete kolfset, met een kolfmachine (of handkolf), borstschilden, moedermelk bewaarzakjes en natuurlijk een aantal flesjes. Zo ben je goed voorbereid en heb je alle onderdelen en accessoires die bij afkolven nodig zijn bij de hand.

Lees je goed in over alles wat er bij de bevalling kunt kijken

Al ruim voor de bevalling is het slim om je te verdiepen in alles wat je tijdens en na de geboorte van je kind te wachten staat. Dit kun je het beste doen door geregeld een kijkje te nemen op een professioneel en actueel blog voor (jonge) moeders, zoals het informatieve, leerzame en leuke moederblog Meer Voor Mama’s. Op dit mamablog, geschreven door en voor moeders, kun je bijvoorbeeld lezen hoe andere moeders omgaan met borstvoeding en het afkolven van hun borsten, hoe ze dit combineren met hun werk, et cetera. Neem eens een kijkje en leer van de ervaringen van andere vrouwen en moeders!