Andeko
Image default
Kinderen

Altijd een verbanddoos bij de hand

De meeste ongelukje gebeuren bij jongere kinderen na de leeftijd van 3 jaar. Ze beginnen te lopen en van alles aan te raken wat ze tegenkomen. In een huishouden hoort sowieso een aantal pleisters te liggen voor de onverwachtse bloedingen in de vingertjes. Wanneer je vaak onderweg bent met de auto is het handig om een kinderverbanddoos aan te schaffen. Op deze manier heb je alles bij de hand. In een kinderverbanddoos horen verschillende pleisters, een alcoholdepper, een schaar en een pincet te zitten. Met deze producten kan je eenvoudig ongelukjes verhelpen.  

Als jonge moeder vindt je het vast een enge gedachte dat er een ongeluk met je kind kan gebeuren. Met grote ongelukken kan je snel in paniek raken, doe dit niet! Je kindje kan hierdoor ook in paniek raken en dat maakt het ongeval alleen maar erger, waardoor je meer gaat stressen. Een val op de hoofd kan bij ieder onoplettende ouder gebeuren. Je kan natuurlijk niet constant bij je kind blijven. Wanneer het kindje langer dan één minuut buiten bewustzijn blijft, is het belangrijk dat je het kind laat liggen en zo snel mogelijk 112 belt. Bij minder ernstige gevallen is een koud washandje op het hoofdje voldoende. Er zijn zoveel gevallen die bij jonge kinderen kunnen gebeuren, maar het belangrijkste is om kalm te blijven en logisch na te denken. 

Het is dus echt nodig om een verbanddoos in huis te hebben. Zet de doos op een vaste plek dat makkelijk te bereiken is, ook door de (wat oudere) kinderen. Wanneer er dan werkelijk een ongeluk gebeurt hoef je er niet naar te zoeken, dit zorgt alleen voor meer stress. Schoen-safety.nl heeft een groot aanbod aan veiligheidsartikelen te koop. Neem eens een kijkje op de website en schaf in ieder geval een verbanddoos aan als je deze nog niet in huis hebt. 

https://www.schoens-safety.nl/