Andeko
Image default
Woning en Tuin

Houten vloeren verdienen onderhoud

Alle vloeren hebben onderhoud nodig, zo ook uw (massief) houten vloeren. Een houten vloer is een natuurproduct en heeft daarom onderhoud nodig. Het beste dat u voor uw houten vloeren kunt doen zodat u er lang van kunt genieten, is regelmatig stofzuigen. Het dweilen van uw houten vloeren dient u te beperken tot een minimum. Meer weten over houten vloeren? Bezoek de website van Bax Houthandel

Misschien herinnert u zich nog wel van verhalen van uw ouders of grootouders wat voor arbeidsintensieve klus het was om een houten vloer te onderhouden. In vroeger tijden werden houten vloeren altijd in de was gezet en ingewreven met aromatische kruiden. Gelukkig is dat bij en met de houten vloeren anno 2017 niet meer nodig om van uw houten vloer blijvend te kunnen genieten. Tegenwoordig zijn er allerlei producten voorhanden die u het onderhoud en het schoonhouden van uw houten vloer vergemakkelijken.

Het onderhoud van uw houten vloeren

Met het regelmatig stofzuigen van uw houten vloeren, voorkomt u dat zand en vuil kunnen gaan schuren. Het schuren van zand en vuil kan het veroorzaken van krassen in de afwerklaag bevorderen. U kunt kiezen voor stofzuigen of aanvegen. Alleen als uw vloer erg vies is geworden, kan het met de hand reinigen noodzakelijk zijn. Over het algemeen is dit niet een regelmatig terugkerende handeling. Eventuele vlekken en / of krassen kunt u bijwerken met speciale was of olie die geschikt is voor uw houten vloer.

Ziet u onverhoopt slijtageplekken op uw houten vloeren, dan is het aan te raden een nieuwe afwerklaag aan te brengen of te laten aanbrengen. Het schuren van een houten vloer is niet noodzakelijk. Beter is het om de vloer eerst goed te reinigen met een voor uw vloer geschikt product, daarna dweilen en dan een nieuwe onderhoudswas of onderhoudsolie aanbrengen. Om te voorkomen dat uw vloer slijtage plekken gaat vertonen, kunt u ervoor kiezen om twee keer per jaar voornoemde behandeling uit te voeren. Dit hoeft weer niet, wanneer uw houten vloeren niet intensief belopen worden. Dan volstaat één keer per jaar.

Advies nodig voor het onderhoud van uw houten vloeren?

Sinds de jaren ’60 is Bax Houthandel een begrip. Met onze kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe u uw houten vloeren het beste kunt onderhouden voor een optimaal en jarenlang genot.

Bax Houthandel is niet alleen leverancier van houten vloeren, parket en lamelparket, maar ook producent. Met meerdere vestigingen in Nederland kunnen wij u altijd een kwalitatief goede houten vloer tegen een zo goedkoop mogelijke en zeer scherpe en concurrerende prijs bij onze klanten leggen. Wij zien u graag in onze showroom voor een op maat gesneden advies.