Andeko
Image default
Woning en Tuin

Deurcilinders en deurbeslag is aan vervanging toe.

Voor veel mensen is het nog niet bekend en spreken ze in de media vooral over het open kloppen van een deurslot/deurcilinder met de zogenoemde klopsleutel.

Maar dit alles is niet zo makkelijk als gedacht wordt. Dit is voor veel inbrekers een lastige methode en vaak beperkt met de diversiteit aan verschillende cilinders. Waar veelal niet over gesproken wordt is het trekken of uitboren van de cilinders. Het zogenoemde kerntrekken. Dit is een steeds groter voorkomend probleem. Ook zeer eenvoudig voor inbrekers om aan het gereedschap te komen. Het gereedschap is voor niet teveel geld overal op internet te koop. Daarna kunnen ze in elke woning voor 2011 waarvan de deurcilinders of deurbeslag nog niet is vervangen met SKG 3* kerntrek beveiligde deurcilinder of deurbeslag binnen 20 a 30 seconden zo naar binnen lopen zonder teveel schade aan te richten.

Pas in 2011 en in 2012 pas echt doorgevoerd is het voor alle nieuw te bouwen woningen verplicht om deurcilinders en/of deurbeslag te voorzien van trek- en boorbeveiliging. Veelal heeft dit het SKG 3* logo in het deurbeslag of deurslot zitten.

De kerntrekmethode (ook wel genoemd de Bulgaarse inbrekersmethode) wordt steeds vaker toegepast. Ook in drukkere straten is het geen probleem meer om binnen 20 a 30 seconden zo de woningen te betreden zonder sleutel. Hier wordt een geharde schroef in de cilinder geschroefd en daarna met een speciaal gereedschap, maar ook veelal te doen is met een breekijzer wordt de cilinder doormidden gebroken. Als de deurcilinder gebroken is, kan deze zo uit het slot gehaald worden en met elke schroevendraaier of bouwsleutel de deur geopend worden.

Bij MR-Beveiliging.nl hebben ze de deurcilinders en deurbeslag van M&C dat beveiligd is tegen trekken, boren en breken. De deurcilinders van M&C zijn ook nog eens uitgevoerd met een extra geharde brug waardoor de cilinder niet is te breken.

Een deurcilinder van M&C is al te verkrijgen vanaf € 39,95 inclusief BTW. De maten zijn gemakkelijk op te meten en heeft u vragen kunt u altijd contact met ze opnemen.

https://www.mr-beveiliging.nl/mc-deurcilinders-en-deurbeslag/