Andeko
Image default
Eten en drinken

Catering Groningen

Catering is een verzamelnaam voor maaltijdverzorging, maaltijdvoorziening of de levering van maaltijden. Catering komt van de Engelse term to cater dit betekent Voorzien, leveren aan en zorgen voor.  Ze verzorgen het eten en drinken voor bedrijven (bedrijfsrestaurant), evenementen of feesten. Een bedrijfsrestaurant is een eetgelegenheid voor bedrijven, scholen en andere instanties met veel medewerknemers. Vaak is de prijs in bedrijfsrestaurants lager dan in andere eetgelegenheden, dit komt doordat de organisatie alles zelf inkoopt en niet op winst uit is. Het bedrijf of de instelling betaald mee aan de exploitatie. Veelal wordt het eten bereid in grootkeukens. Grootkeukens zijn keukens waar een grote hoeveelheid van dezelfde maaltijden die tegelijkertijd worden bereid. Er worden ook andere kooktoestellen gebruikt die grotere hoeveelheden kunnen bereiden. Ook hebben de keukens een ander toestel om grotere hoeveelheden te kunnen stomen als bakken. Grootkeukens bestaan meestal in grote bedrijven, scholengemeenschappen en ziekenhuizen. 

Er zijn verschillende vormen van contractcatering te onderscheiden:

–          Bedrijfscatering, dit is de grootste sector.

–          Institutionele catering, ziekenhuizen en gevangenissen. Kenmerkend is dat alle drie dagelijkse maaltijden door de cateraar worden verzorgd.

–          Schoolcatering

–          Inflight catering aan boord van een vliegtuig.

Een cateringbedrijf in Groningen richt zich ook op studentencatering.

Groningen heeft een oppervlakte van 2960,03 vierkante kilometer, hiervan bestaat 2333,28 km2 uit land en 625,75 km2 uit water. De provincie telt op 30 september 2.012.582 inwoners. Het heeft 23 gemeenten en per km2 is de bevolkingsdichtheid 250 inwoners. De provincie wordt ook wel de stad en Ommenland genoemd, Ommenland was in drie historische kwartieren te verdelen: Hunsingo, Fivelingo en het Westerkwartier. Het grootste deel van Groningen was tot de 15e eeuw oorspronkelijk Fries. Nu wordt vrijwel overal in de Ommenlanden Nedersaksische dialecten gesproken en in de dorpen de Wilp, Opende, Kornhorn en Marum in het Westerkwartier wordt nog deels Fries gesproken. Groningen grenst in het noorden aan de Waddenzee, in het noordoosten aan de inhammen Eems en Dollard, in het oosten aan de streek Oost-Friesland in de Duitse deelstaat Nedersaktsen, in het zuiden aan de provincie Drenthe en in het Westen aan de provincie Friesland.

Er zijn super veel streekproducten en gerechten in Groningen bijvoorbeeld die eventueel door een catering bedrijf in Groningen geleverd kan worden.

 

–          Appelen in deeg                           –     Boerenjongens

–          Boerenkool                                  –     Eierbal

–          Erwtensoep (snert)                       –     Fladderak

–          Groningerkoek                             –     Groninger Brandewijn

–          Grunn Bier                                   –     Kluinbier

–          Nieuwjaarsrolletjes                       –    Poffert

–          Roerom                                       –     Roggebrood

–          Schoten                                       –     Stip-in-t-gat

–          Waddenbrood                               –     Winschoter rozenjam

https://www.horecagoedkoop.nl/