Andeko
Image default
Eten en drinken

Frisdrank online kopen

Een goede dorstlesser bij warm weer. Waar zou u voor kiezen om de dorst snel te lessen? Cola, IJsthee, Sinas of AA drink. Een verzamelnaam van al deze heerlijke, zoete dranken is frisdrank. Frisdrank is net als thee en koffie een zeer populair drinken. De bekendste frisdranken zijn Cola, 7 Up en Sinas. Gemiddeld drinkt een Nederlander maar liefst 98 liter frisdrank per jaar. Zowel op terrassen, bij sporters maar ook tijdens een avondje bioscoop of thuis tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd. Er is nagenoeg niemand die geen frisdrank in de koelkast heeft staan.

Het is populair bij sporters omdat er veel suikers in zitten die snel opgenomen worden in het bloed om snel energie te krijgen en beter te kunnen presteren op korte termijn. De trend die nu gaande is zijn dranken met steeds minder geurstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen. Maar niet op de minste plaats suiker. In een gemiddeld glas zit al snel 8 tot 10 klonten suiker. De fabrikanten zijn steeds meer bezig om de frisse dranken gezonder te maken en brengen varianten als Light en Zero op de markt. Er is hierin ook een duidelijke toename qua verkoop. Men denkt steeds beter aan gezondheid en kwaliteit. In de dagelijkse voedingstoffen zit voldoende suiker en  om overgewicht tegen te gaan is het ook zichtbaar dat de consument steeds vaker kiest voor Light of Zero.

Om de “gewone” varianten ook aantrekkelijk te houden wordt ook daar steeds minder gebruik gemaakt van suiker. De kunst is uiteraard om de smaak zo te behouden zoals het is. Eerst was er alleen maar frisdrank met prik. Een synoniem was dan ook priklimonade.

Er komen ook steeds meer varianten van frisdrank zonder prik. Denk aan dubbelfris, ijsthee of alle vruchtensappen. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten verpakkingen. In een fles van 0,5 liter, 1 liter of 1,5 liter. In een blikje van 0,33 liter, soms in flesjes van 0,3 liter voor onderweg of voor op het terras.

Na de tweede wereldoorlog kwam frisdrank echt in opkomst in Europa. Het kwam overwaaien van Amerika. Waar het al een tijd geproduceerd en geconsumeerd werd. Nu is het niet meer weg te denken in de maatschappij. Al is het wel duidelijk dat er continu ontwikkelingen in de frisdranken branche dient plaats te vinden om obesitas tegen te gaan en gezonde frisdranken op de markt te brengen. 

 

http://www.horecagoedkoop.nl/frisdranken