Andeko
Image default
Electronica en Computers

Geen huis en tuin printer

Behalve de gewone printers, die jij en ik gewoon thuis hebben staan, bestaan er ook nog heel specialistische printers. Zo heb je heel speciale printers om de codes op kabels te printen of printers speciaal voor de tenminste-houdbaar-tot gegevens, die je vindt op voedingsproducten.

De industrie gebruikt geavanceerde printers voor allerlei toepassingen. Een van de belangrijkste toepassingen is het printen van codes. Deze codes zijn nodig voor de kwaliteitscontrole. Vooral in de farmaceutische- en voedingsindustrie zijn veel en strenge kwaliteitscontroles en dat is maar goed ook. Je moet er niet aan denken dat je een mislukt medicijn inneemt met alle gevolgen van dien of dat je een pak met bedorven yoghurt eet. Dat laatste merk je meestal wel en dan gooi je het pak weg. Maar je had liever dat hele pak niet gekocht. Als je niet merkt dat je bedorven voedsel eet, kan het best wel gevaarlijk zijn. Je kunt voedselvergiftiging oplopen.

Kabel printers worden in de productie van elektronica gebruikt want ook hiervan moet de kwaliteit in orde zijn. Bij een falende productielijn kan door de codering de fout uit de productielijn opgespoord worden. Overige code printers worden in verschillende bedrijfstakken gebruikt.

Voor producten, die verkocht gaan worden, is een barcode wel handig. Voor caissières moet dit een verademing zijn geweest want nu hoeven ze geen prijzen meer uit hun hoofd te kennen. Barcodes worden ook gebruikt in laboratoria, vliegvelden en bibliotheken. In laboratoria kunnen de buisjes uit elkaar gehouden worden door de barcodes en worden de monsters van de patiënten niet onderling verwisseld. Op vliegvelden worden barcodes op onze koffers geplakt zodat zij ook naar hetzelfde land gaan als waar wij zelf ook naartoe gaan. En in bibliotheken staan de barcodes op de boeken zodat precies in de gaten kan worden gehouden wie een boek leent en wanneer hij teruggebracht moet zijn.

http://www.kba-metronic.com/nl/