Andeko
Image default
Banen en opleidingen

Kan NLP echt iets betekenen?

 

Is een NLP opleiding iets voor mij?

Steeds vaker hoor ik van mensen dat ze een NLP opleiding zijn gaan doen, want persoonlijke ontwikkeling is, ondanks de crisis nog steeds hip en in. Regelmatig krijg ik de vraag hoe je het beste persoonlijk kunt ontwikkelen en zoals je waarschijnlijk kunt bedenken is deze vraag niet voor mij te beantwoorden. Ik heb altijd, bij mijn keuze om persoonlijk te ontwikkelen me de vraag gesteld :”Hoe weet ik dat ik voldoende persoonlijk ontwikkeld ben als ik deze cursus ga volgen?”.  Wat deze vraag doet, is je laten nadenken over concrete en meetbare verandering of ontwikkeling van jezelf zodat je na afloop ook echt kunt zeggen :”Ik ga mijn doelen zoals ik verwacht halen”.

Wat zijn de meest voorkomende doelen om NLP te gaan leren?

In onze cursussen komen we mensen tegen uit alle windstreken en met hele diverse ideeen wat ze uit een NLP opleiding zouden willen meenemen. Natuurlijk willen we vooraf toch graag al wel een beetje weten waarom je een NLP cursus wilt gaan doen want wat wij graag willen is je de groots mogelijke kans bieden dat je alles uit de opleiding kunt halen wat je vooraf had bedacht. Soms krijgen we mensen die een NLP opleiding willen doen gewoon omdat ze gehoord hebben dat je er beter van gaat communiceren en beter communiceren kan nooit kwaad. Wij willen dan graag wel iets meer van je weten en stellen dan graag de vragen:”Hoe zou je communicatie beter zijn geworden, specifiek?”,””wat zou er anders zijn geworden, nu je beter communiceert?”, “Wat zou er anders zijn geworden aan je communicatie” en “wat zouden anderen merken van je betere communicatie?”Zo kun je bedenken dat wanneer je werkelijk over deze vragen gaat nadenken er natuurlijk helderheid ontstaat over wat je wilt gaan leren, waarom je het wilt gaan leren en wat er anders zal zijn wanneer je beter hebt leren communiceren. Helderheid schept een duidelijk doel en een duidelijk doel is vele malen makkelijker te halen dan een vaag geformuleerd doel.
Maar dat terzijde wat de vraag is wat de meest voorkomende doelen zijn om NLP te gaan leren? Here we go!

NLP en beter leren communiceren.

Onze cursisten willen over het algemeen beter leren communiceren en dan met name om betere aansluiting te krijgen met anderen, om echt contact te ervaren en om beter en met meer overtuigingskracht een boodschap over te brengen. Dat is best mogelijk met NLP want NLP geeft je zeker een aantal leuke dingen die je kunt leren om je communicatie effectiever en dus beter te maken. In NLP leer je het bekende NLP communicatie model en maakt je kijk of communicatie met anderen en voornamelijk ook met jezelf voorgoed anders. Hoe je weerstand kunt voorkomen en toch je doel bereiken is echt iets wat bij NLP hoort.Ook goed leren vragen stellen is iets wat je in NLP leert maar dan wel zonder die houding van een kruisverhoor. Gewoon vragen stellen en een goede verbinding houden met je gesprekspartner met als doel om waardevolle informatie boven tafel te halen. Dat is al met al hoe je effectiever en beter kunt gaan communiceren.

 

NLP  & Leiding geven

“Is NLP ook iets voor leidinggevenden?”. Sommige leiders hebben het idee gekregen dat juist NLP opleidingen zweverig zijn en ik kan je vertellen dat dat bij sommige instituten ook echt zo is. Maar ik, persoonlijk, heb daar toch een ander gevoel bij. NLP is vooral met beide benen op de grond en ik kan je alleen maar bevestigen dat NLP je een betere manager en leidinggevende maakt want je NLP leert je om je beter in te leven in anderen, duidelijke doelen te stellen maar ook hoe je medewerkers motiveert, hoe je anderen beinvloed om het maximale uit zichzelf te halen. Overigens heeft het als voordeel dat je al manager minder begint in te vullen wat de mensen om je heen denken en voelen zodat je gerichte vragen begint te stellen en je koers begint uit te zetten op basis van echte informatie in plaats van op basis van hallucinaties over wat er aan de hand is.

 

NLP & Verkopen

Dit is echt iets voor de echte verkopers want NLP staat erom bekend dat je verkoopresultaten meetbaar toenemen als je bepaalde technieken uit NLP gaat toepassen in je verkoopgespreken. Misschien droom je er al een tijdje van dat je makkelijker je verkooptargets kunt gaan halen of dat je beter met die ene “customer from hell” kunt omgaan. Dan is NLP leren de beste keuze. Je hoeft je alleen maar af te vragen hoeveel meer verkopen je waard is? En elke verkoper kent het antwoord op die vraag.

NLP en persoonlijk ontwikkelen

Veel mensen willen zichzelf beter leren kennen. Wie zijn ze werkelijk, wat is het ongekende potentieel van jezelf, waar iedereen het altijd over heeft. Leuk dat je een ongekend potentieel hebt en hoe haal je dit nu uit je zelf zodat je het ook kunt gaan inzetten.  Sommigen zijn op zoek naar hun passie, voor ons gewoon de dingen waar je enthousiast van kan worden, en zijn ervan overtuigd dat je daar achter kunt komen door een NLP opleiding te doen maar NLP helpt je daar niet echt verder mee maar geeft je wel waardevolle inzichten in wanneer je het meest enthousiast bent over de dingen die je doet en hoe je hier nog enthousiaster over kunt worden. Want ik weet absoluut zeker dat echt al weet waar je enthousiast van kan worden maar misschien vind je het nog niet de juiste tijd, vraag je je af wat je omgeving zal denken  of misschien zie je zelfs nog wel andere beren.  Gelukkig kun je beren zien en het goede gereedschap leren om effectief met beren te leren.
Dus al met al is NLP leren een interessante en leuke mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen met beide benen op de grond. Onze NLP opleidingen zijn niet voor niets de leukste van Nederland en Belgie en we doen er alles aan om wat je wilt leren mogelijk te maken.Dus leer meer over onze NLP opleidingen en wat je allemaal kunt leren. Er start vast een training ergens vlak bij je in de buurt….binnenkort.

http://www.nlpacademie.nl