Andeko
Auto

Privé een auto leasen, een goed idee?

Privé leasen, of private leasing, is ideaal als je niet in één keer de volle prijs voor een auto kan of wilt betalen en je ook niet een lening op de hals wilt halen. Was een auto leasen oorspronkelijk alleen voor bedrijven, de laatste jaren neemt het aantal privéklanten in hoog tempo toe. Dat is heel begrijpelijk, want het biedt veel voordelen.

Gemak en overzicht De leasemaatschappij neemt jou als klant in feite alle zorgen uit handen. Zij regelt alle verzekeringen, betaalt de verschillende belastingen en draagt verantwoordelijkheid voor reparaties en onderhoud. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt op die manier veel meer grip op je kosten. Veel mensen met een eigen auto hebben vaak geen idee hoe hoog hun maandlasten nu eigenlijk precies zijn. Jij wel, want die zijn elke maand hetzelfde.

Vast maandbedrag Zoals gezegd, betaal je iedere maand een vast bedrag. De hoogte van dit bedrag hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk is een nieuwe auto duurder dan een tweedehands auto. De looptijd van je leasecontract en het aantal kilometers dat je jaarlijks denkt te rijden hebben invloed op de prijs. Daarnaast kun je bij de meeste leasemaatschappijen kiezen voor allerlei extra’s, zoals diverse soorten bekleding, andere velgen en dergelijke.

Privé een bedrijfswagen leasen, een goed idee. Veel mensen hebben ook de mogelijkheid om een auto te leasen via hun werkgever. Maar het grote voordeel van privé leasen ten opzichte van zakelijk leasen is dat je geen bijtelling meer hebt. Je kunt dus zoveel rijden als je wilt, zonder daar later door de fiscus een vervelende rekening voor te krijgen. En wil je uiteindelijk toch liever je eigen auto? Bij de meeste leasemaatschappijen kun je na afloop van de leasetermijn (meestal vier of vijf jaar) de leaseauto voor de restwaarde kopen.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/

Gerelateerde artikelen

BkR registratie en auto leasen

Rogier Willem Smit over auto’s kopen

Leasen is aantrekkelijker dan je denkt