Andeko
Auto

Meer elektrische auto’s in het straatbeeld

Het is tegenwoordig een hot-topic: elektrisch rijden. In het straatbeeld verschijnen steeds vaker en meer elektrische auto’s. Veel mensen zitten nog met de vraag “waarom zou ik elektrisch gaan rijden, wat zijn de voordelen hiervan?”.

De voordelen van elektrisch rijden

Het rijden van een elektrische auto biedt diverse voordelen, zowel voor jou als rijder als voor het milieu. Het biedt namelijk financiële voordelen en het is schoner voor het milieu dan fossiele brandstoffen.

Elektrisch rijden is goed voor de portemonnee, vooral als je vele kilometers maakt. Dit komt omdat het “tanken” van stroom een stuk voordeliger is dan het tanken van fossiele brandstoffen als benzine. Hierdoor zijn je uitgaven elke maand een stuk lager. Daarnaast brengt elektrisch rijden belastingvoordeel met zich mee.

Naast de financiële voordelen is elektrisch rijden dus ook beter voor het milieu. Dit komt omdat er aanzienlijk minder CO2 uitstoot is dan bij gewone auto’s.

Waarom heb je een laadpaal nodig?

Om elektrisch te rijden moet je jouw auto natuurlijk wel opladen. Met een elektrische laadpaal voor thuis of kantoor, kan je altijd jouw auto opladen. Je kan zelfs je auto bij openbare laadpalen (vaak langs de weg en op parkeerplekken) opladen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laadpas en een losse laadkabel.

http://reithpower.nl/

Gerelateerde artikelen

Welke eigenschappen moet een koerier in Utrecht hebben?

Wat is kilometerregistratie?

Banden in Breda