Andeko
Image default
Auto

Je eerste auto kopen, waar let je op

Je eerste auto kopen, waar let ik op

De eerste rijopleiding volgen is best spannend en leuk, maar als je hier klaar mee bent dan moet je natuurlijk verder gaan naar de volgende stap. Met een Rijbewijs B op zak krijg je een enorme vrijheid. Indien er een mooie auto tot beschikking staat. Je eerste auto kopen is ook best spannend, want hoe kun je nou weten wat voor auto jou het beste past en waar moet je op letten bij het kopen van je eerste auto.

Wat is nou de beste starters auto 

Welke auto kan je het best halen om mee te starten als je net je rijbewijs hebt gehaald? Dit zijn een van de vragen die Rijschool Gorinchem het meest krijgt van de cursisten. Velen willen al meteen na het halen van de rijbewijs al een hele snelle auto kopen. Echter is dit niet echt heel verstandig om te doen, en vooral niet als starter, want dit zal op de meeste regenachtige dagen wel eens wat uitdagingen kunnen opleveren. Om te bepalen wat de beste auto is dat is als eerst naar je eigen budget kijken en uitrekenen wat je ongeveer jaarlijks verwacht te rijden, hierdoor kan je kiezen welke brandstof het best past bij je rijgedrag en aantal verwachte kilometers. Vanuit daar kan je het bekijken wat het best bij je past. Houdt bij het opstellen van je budget rekening met de kosten die betaald moeten worden voor de auto, zie dit als je vaste lasten. 

Diesel of benzine?

Verwacht je veel kilometers jaarlijks te rijden, dan is het verstandig om een diesel te rijden. De brandstofprijs van diesel ligt lager dan die van de benzine. Dus des te meer kilometers des te goedkoper je rijd. Het verschil is ook dat de wegenbelasting van een diesel aanzienlijk hoger is dan van een benzineauto. Diesel rijden is goedkoper, maar tegewoordig moet je met veel meer dingen rekening houden. Ondanks dat dieselautos vaker negatief in het nieuws staan met bijvoorbeeld milieuszones waar oudere dieselautos niet mogen komen, hebben ze absoluut ook voordelen. Zo is bijvoorbeeld dieselautos minder onderhoudsgevoelig wat erg scheelt in de portemonnee, de verbruik is heel erg zuinig en je hebt lagere brandstofkosten per liter. Toch word er aangeraden om het een en ander uit te rekenen voordat je de definitieve keuze maakt om voor een diesel auto te gaan.

Zoek de modellen op in Google

Gebruik je zoekmachine Google om te kijken naar actuele vergelijkingen van autos die het beste bij je past. Een auto wat minder kost in aanschaf kost je meestal meer in onderhoud. Ook staan er vele vergelijkingen per klasse of budget. Zorg dat je voldoende tijd steekt in je onderzoek naar autos.

Doe altijd een proefrit

Doe geen deal zonder een proefrit. En koop geen auto als je er zelf niet in hebt gereden. Is dit echt niet mogelijk neem dan iemand mee die er verstand van heeft zoals bijvoorbeeld een automonteur. Een verkoper is jammer genoeg niet altijd te vertrouwen. Wanneer er natuurlijk iets aan de hand is met de auto dan in de advertentie is vermeld, dan is er natuurlijk ruimte voor onderhandeling. Door een ervaren persoon mee te nemen word je in ieder geval niet overrompeld door sluwe verkooppraatjes en sluwe trucs