Andeko
Auto

Rijschool in Tilburg vertelt leuke manieren om rijervaring op te doen

Na het behalen van het fel begeerde roze papiertje, of tegenwoordig pasje, begint het avontuur van het autorijden pas echt. Voor het eerst zit je alleen achter het stuur. Je haalt een keer diep adem terwijl je de gordel omdoet en vastklikt. En terwijl je de auto start en de gezonde spanning zich langzaam meester van je maakt, bedenk je je waar je heen zult rijden, helemaal alleen en op jezelf aangewezen. Je oma woont drie straten verderop, dat is een te korte rit. Zometeen onderweg komen de ideeën vanzelf bovendrijven. Je komt er achter dat je de pook wel even in de eerste versnelling moet duwen, anders kom je niet ver. Gelukkig gebeurde dit niet tijdens je examen… 
Onze rijschool in Tilburg weet uit ervaring hoe je op een leuke en leerzame manier echte rijervaring kunt opdoen. We geven je een paar goede tips die van jou een gemotoriseerde asfaltridder maken. 

Maak autorijden leuk 

1. Kies een willekeurige plaats in een andere provincie en rij er met een maatje naartoe. 
Direct het avontuur opzoeken en je stuurmanskunsten verbeteren terwijl jij de wereld verkent en van je vrijheid geniet. Als het even kan vermijd je de snelweg en rij je over mooie binnenweggetjes naar je bestemming. Eenmaal aangekomen gooi je de tank weer vol en geniet je relaxt van een maaltijd in de plaatselijke cafetaria. Op de terugreis kun je natuurlijk wel de snelweg nemen. Dan ben je voor het donker wordt in ieder geval weer thuis. Rijden onder de sterren komt later wel een keer. 
2. Ga een dagje naar een Europese stad. 
Heb je wat meer tijd boek dan een hotel in een Europese stad waar je naartoe rijdt in je stalen ros. Maak het niet direct te ambitieus en blijf enigszins in de buurt. Een roadtrip in het buitenland vereist extra aandacht omdat de wegen van een andere kwaliteit zijn dan in ons kikkerlandje. Daarbij zijn de wegen soms behoorlijk heuvelachtig. In sommige landen moet je tol betalen om er te mogen rijden. 
3. Tot het uiterste gaan met een slipcursus. 
Wanneer je echt je auto wilt leren kennen én wilt weten hoe je je strijdkar in bedwang moet houden moet je gaan voor een slipcursus. Het is natuurlijk niet te hopen dat je ooit in een vervelende glijpartij terechtkomt, maar gebeurt het wel dan weet je wat je moet doen en laten wanneer je de cursus hebt gevolgd. 

Wacht niet te lang met rijden 

Wij van Verkeersschool Michael, dé rijschool in Tilburg, weten als geen ander hoe nieuw en spannend het is om de eerste kilometers te rijden. Maak er na het behalen van je rijbewijs snel een start mee, zodat je geen angst zult ontwikkelen om in de auto te stappen. Zo blijf je je gevoel voor autorijden verder ontwikkelen.

https://www.vsmichael.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom garage Ede

De nieuwste Citroën Berlingo koop je niet, die lease je

Welke eigenschappen moet een koerier in Utrecht hebben?