Andeko
Image default
Auto

Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Wanneer je het idee hebt dat jouw auto bijna niet meer versnelt of slecht schakelt is het belangrijk dat je de koppeling laat vervangen. Het kan zo zijn dat deze aan vervanging toe is. Het is verstandig om hier niet al te lang mee rond te rijden, dit kan als gevolg hebben dat jouw auto langs de kant komt te staan en zal nog meer reparatiekosten opleveren. 

Levensduur

De levensduur van de koppeling is erg afhankelijk van hoe er mee wordt omgegaan. Gemiddeld gaat een koppeling 150.000 tot 250.000 kilometer mee. Er zijn een aantal factoren de koppeling sneller moet vervangen.

–        Bij intensief gebruik van de auto.

–        Wanneer er in de auto veel hard wordt gereden.

–        Bij het veelal filerijden, hierdoor sta je veel stil en moet je veel schakelen.

–        Bij veel kilometers in de stad.

 

Vervanging

Bij de garage zal het afstellen van de koppeling vaak voldoende zijn om met de auto door te blijven rijden. Wanneer je te lang met de versleten koppeling rond zal rijden levert het meer reparatiekosten op, omdat andere onder meerdere onderdelen de dupe zijn van een versleten koppeling. Het is daarom belangrijk dat je een koppeling vroegtijdig laat vervangen. Hierbij wordt ook de transmissieolie vervangen en de druklager, de krukaskeerringen en priesaskeerringen worden gecontroleerd. Tijdens de vervanging kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de remblokken en de remschijven direct te controleren.

https://www.vdveenautogroep.nl/auto/koppeling-vervangen/