Andeko
Bedrijven

Cappuccino of latte macchiato

Zit je wel eens lekker op een terras of in een restaurant en zie je op de kaart cappuccino en latte macchiato staan? Deze twee koffie soorten lijken qua uiterlijk niet heel erg op elkaar, maar veel mensen zeggen dat het wel hetzelfde is. Allebei de koffies bestaan namelijk uit koffie met melk en schuim. In dit artikel lees je over de verschillen tussen een cappuccino en een latte macchiato en na het lezen zal je ze nooit meer hetzelfde vinden.

Allebei de soorten koffie hebben hetzelfde basisingedriënt, namelijk espresso. In beide koffies wordt namelijk eerst een short nespresso gezet. De twee verschillen in hetgeen dat hierop volgt, namelijk de melk. Daarnaast kan je ook aan de buitenkant al het verschil zien. Een cappuccino wordt namelijk in een kopje geserveerd, terwijl een latte macchiato in een longdrink glas wordt geserveerd.

Bij een cappuccino komt er op de nespresso namelijk nog eenzelfde deel melk geschonken en daarbij nog eenzelfde deel melkschuim. Een cappuccino bestaat dus uit drie gelijke delen nespresso, melk en melkschuim.

Bij een latte macchiatto komt er op de nespresso nog een dubbel deel melk en daarna nog eenzelfde deel melkschuim. Bij een latte macchiato zit er dus twee keer zoveel melk door de koffie heen voordat het melkschuim hierop komt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat een latte macchiato in longdrink glas wordt geserveerd, omdat het niet in een kopje past.

Om thuis een perfecte cappuccino of latte macchiato te maken kan je gebruikmaken van koffiecups voor nespresso. Hiermee zet je een goed kopje nespresso en de perfecte basis voor zowel de cappuccino als de latte macchiato. Vervolgens kan je met cups voor dolce gusto zowel het melk als het melkschuim maken waardoor je de cappuccino of latte machiato helemaal af kan werken met de perfecte schuimlaag.

https://www.koffiecupster.nl/

Gerelateerde artikelen

Afval persen voor een beter milieu en een vermindering van kosten

Dekbedovertrek met rits

Zijn elektrische fietsen goed voor mijn conditie?