Andeko
Image default
Auto

Hoe kies je een leuke rijschool? Interview met rijschool BVO

Een goede rijschool zorgt ervoor dat je op een goedkoop en snel je rijbewijs kunt halen. Het is de taak van de rijschool om ervoor te zorgen dat je op een veilig en verantwoordelijke wijze deel kunt nemen aan het verkeer. Niet elke rijschool neemt deze taak serieus, het is daarom verstandig om kritisch te kijken wanneer je gaat kiezen voor een rijschool. De ene rijschool is duurder maar heeft een hoger slagingspercentage. De andere rijschool heeft weer een lager slagingspercentage, dat gaat vaak ten kosten van de kwaliteit van de rijles. Uit een interview met een rijschool in Muiden (Rijschool BVO) kwamen we tot de conclusie dat kwalitatief rijlessen vaak duurder is.

Een aantal vragen die je jezelf moet stellen bij het kiezen van een rijschool

– Welke slagingspercentage heeft de rijschool?

– Les je in een nieuwe, moderne lesauto?

– Wordt er gebruik gemaakt van vaste instructeurs? Of heb je elke week een andere?

– Hoe duur is de rijschool?

– Wat zijn de reviews over de rijschool?

– Is een proefles gratis? Zo ja, is die alleen gratis bij het afnemen van een lespakket?

Leskaart, maakt de rijschool daar gebruik van?

Een goede rijschool maakt gebruik van een leskaart, met de leskaart kun je je eigen rijkwaliteiten bevorderen en kun je zelf een zien wanneer je klaar bent voor het praktijkexamen.

Is de rijschool wel bevoegd om rijles te geven?

Helaas gebeurt het nog vaak, rij-instructeurs die niet bevoegd zijn om rijles te geven geven leerlingen de indruk dat ze een bevoegde rij-instructeur zijn. Terwijl dit niet het geval is! Het is belangrijk om daar goed onderzoek over te doen.

Reviews over de rijschool

Het is aangeraden om goed onderzoek te doen over de rijschool, is de rijschool op het internet goed te vinden? Zijn er reviews over de rijschool? Hier kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Facebook, Yelp of Google+. Wat zeggen anderen over de rijschool? Als je hier goed onderzoek naar doet kun je jezelf een hoop ellende (en onnodige kosten) besparen.

Interview met Rijschool BVO

“Wij proberen elke leerling op een zo goed mogelijke opleiding aan te bieden, dat tegen een eerlijke prijs. Wij willen dat alle kandidaten later veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. rijschool bvo is officieel aangesloten bij het cbr als rijschool. We zien steeds vaker dat leerlingen eerder slagen via het CBR, dat heeft te maken met het geven van rijles op kwaliteitsniveau” Jonathan | Rijschool BVO