Andeko
Image default
Woning en Tuin

Trend: een originele eethoek

De tijd waarin een eethoek gewoon bestond uit een simpele tafel en wat stoelen is voorbij. Net als de andere delen van je huis is ook de eethoek nu een plek geworden die je kunt gebruiken om jouw eigen stijl en smaak mee zichtbaar te maken. En dat levert natuurlijk de nodige interessante trends op. Hoe je een echt originele eethoek inricht, daar lees je hieronder alles over!

 

De geschiedenis van de eethoek

De eethoek mag dan vooral als een functioneel deel van het huis gezien worden, maar dat wil niet zeggen dat hij in het verleden niet aan trends en veranderingen onderhevig geweest is. In de jaren 30 zagen eettafels er heel anders uit dan nu: ze waren vaak rond en hadden smalle poten, met bijbehorende stoelen die eveneens smalle poten en patronen op het zitvlak hadden. In de jaren 50 werden leren stoelen populairder. De periode daarna kende wat stoerdere meubels: grotere vormen, en tafels die echt aanwezig mochten zijn. Dat is een ontwikkeling die we nu nog steeds zien: robuuste eiken eettafels die als blikvanger fungeren en zo de hele eethoek naar een hoger niveau tillen. Maar natuurlijk valt ook rondom dergelijke tafels nog uitgebreid te variëren!

Robuuste eettafel met gekleurde stoelen

Eén van de trends die vandaag de dag weer terugkomt, is die van gekleurde stoelen zoals we die in de jaren 30 kenden. Er wordt echter meer en meer mee geëxperimenteerd! Zo combineren mensen vaak verschillende stoelen aan één tafel. Meerdere kleuren zorgen voor een vrolijk en eigenwijs effect, terwijl verschillende materialen en stijlen voor een twist kunnen zorgen die een robuuste tafel net dat beetje extra geeft. Let hier wel op dat je het niet té gek maakt; zeker bij kleine tafels kan het wat te druk worden om met zowel model als kleur te variëren. Denk goed na over de accenten die je in jouw originele eethoek wil leggen en speel daar op in met de meubels die je uitkiest. Combineer ook eens met een fraaie harmonica wandlamp voor een stoere en originele uitstraling.

Robuuste tafel met bank

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om juist de robuuste uitstraling van je tafel extra te benadrukken. Je doet dat niet alleen met industriële materialen als steigerhout en staal, maar ook met de meubels die je eromheen gebruikt. Banken passen bijvoorbeeld vaak ontzettend goed bij robuuste eettafels. Denk aan een boomstamtafel, met bijpassende bank van ruw bewerkt hout! Ook leuk is de combinatie van een bank aan de ene kant en stoelen aan de andere kant. Niet alleen staat dat vaak prachtig, het is ook nog eens handig als er gasten komen: op een bank passen namelijk meer mensen dan op stoelen!

Op tafels99.nl vind je verschillende boomstamtafels en andere stoere modellen die perfect zijn om met een bank of stevige stoelen te combineren. Zo creëer je eenvoudig een originele zithoek die tegelijk trendy én stijlvol is, helemaal naar jouw smaak!

https://www.tafels99.nl