Andeko
Image default
Woning en Tuin

Raambekleding: Welke soort kies ik?

Misschien heb je net je eerste huis gekocht. Misschien wil je een bestaande ruimte opfrissen. Wat de reden ook is, je bent nieuw in de wereld van de raambekleding.

Welke soorten raambekleding zijn in de mode?

Er zijn heel wat opties voor stijl. De laatste paar jaar is een van de populairste stijlen toon-op-toon gelaagdheid. Dit betekent dat je één kleur kiest en verschillende printjes gebruikt. Je wordt niet overweldigd door te veel kleuren! In plaats daarvan voeg je interessante tonen toe, geen overvloed aan kleur. Een andere populaire optie is pastel neutralen. Je kunt tinten koraal, lavendel, en mintgroen gebruiken om onverwachte visioenen te creëren.

Het zal je niet verbazen dat volautomatische raambekleding populair is. Met het toenemend gebruik van slimme technologie heb je toegang met afstandsbediening of spraakbediening. Ook koordvrije opties worden steeds populairder, en niet te vergeten, veiliger.

Wat zijn de drie soorten raamdecoratie?

Je kunt raambekleding in drie soorten verdelen: Hard, zacht of gelaagd. De soorten zijn niet moeilijk te begrijpen. Harde soorten raamdecoratie zijn bijvoorbeeld: houten en aluminium jaloezieën. Een zachte raambehandeling is er een die zachte materialen gebruikt, zoals gordijnen, vouwgordijnen, of rolgordijnen. Een gelaagde raambehandeling maakt gebruik van zowel harde als zachte raambekleding.

Welke soorten raamdecoratie zijn het beste voor de keuken?

De keuken is een van de meest geliefde kamers in huis. Familiebijeenkomsten en feestjes lijken altijd in de keuken hun hoogtepunt te bereiken. Zelfs wanneer je dat niet wilt! Een uitnodigende keuken is een plek van magnetisme en stijlvolle raambekleding is een geweldige manier om dat te versterken. Maar er zijn een aantal dingen die je moet overwegen bij je keuze voor raambekleding voor je keuken, zoals:

Hoe veel gebruik je je keuken?

Als je ramen in de buurt van de gootsteen staan, kan de raambekleding nat worden. Als ze in de buurt van het fornuis staan, kunnen ze stoom of vetspatten krijgen. Als ze in de buurt van voedselbereidingsruimten, zoals toonbanken, staan, kunnen ze geraakt worden door voedsel. Op deze “risicovolle” plaatsen kun je kiezen voor raambekleding van imitatiehout of vinyl. Dit komt door hun grote duurzaamheid en hun gemak in onderhoud en reiniging.

Als de ramen in een “laag-risico” gebied liggen, kun je ook zachte of gelaagde raambekleding overwegen. Als je vaak kookt of in een klimaat woont waar het vaak warm is, kun je gordijnen met cellenstructuur overwegen. Deze zonweringen zijn energiezuinig en helpen je keuken het hele jaar door comfortabel te houden.

Plisségordijnen met een honingraat plooi zijn geweldige opties omdat ze extra isolerend zijn. Daardoor heb je meer controle over de temperatuur in je keuken en is je energieverbruik lager. Moderne vouwgordijnen zijn stijlvol en elegant. In een vouwgordijn krijg je de zachtheid die je van gordijnen verwacht en de knisperigheid die je van jaloezieën verwacht. Moderne keukens hebben vaak weinig of geen kleuren. Romeinse jaloezieën helpen dat te compenseren door kleuren, unieke patronen, en texturen aan te bieden. Bij veel opties kun je een kamerverduisterende voering toevoegen om kleuren echt te benadrukken en temperaturen te regelen.

De laatste optie is voor de “risicovolle” plaatsen. Op deze plaatsen zul je kunsthout willen gebruiken om zijn duurzaamheid en gemak bij het schoonmaken. Je krijgt het uiterlijk van echt hout, tot en met realistische nerfpatronen, maar ze zullen niet vervagen, kromtrekken, buigen, of vergelen. Je maakt ze gewoon schoon met water en zeep. Als je luiken kiest, in tegenstelling tot jaloezieën, zullen ze niet kromtrekken, splinteren, barsten, verkleuren of afbladderen, zelfs niet als ze in extreme hitte of hoge vochtigheid geplaatst worden. Beide opties zijn geweldig voor de veelvuldige kok of de persoon die er zeker van wil zijn dat zijn jaloezieën of rolluiken er jarenlang mooi uit blijven zien.

 

https://www.raamdecoratie.com