Andeko
Image default
Verbouwen

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij transport en opslag van je inboedel

Voor het transport en de opslag van je inboedel gelden een aantal belangrijke aandachtspunten die je in acht moet nemen om je spullen veilig en vlot te transporteren. Met name meubels zijn erg gevoelig voor beschadigingen en bovendien zijn ze vaak zwaar en groot. Geen ideale eigenschappen wanneer je gaat verhuizen. In dit artikel lees je waar je aan moet denken bij het transporteren en opslaan van je inboedel bij een verhuizing of verbouwing.

Je spullen beschermen met het juiste inpakmateriaal

Meubels hebben vaak een gevoelige laklaag waar makkelijk krassen op komen. Zorg er daarom voor dat je de volgende inpakmaterialen in huis haalt:

  • Noppenfolie, eventueel met schuimlaag om je meubels een extra stootkussen te geven
  • Duct tape voor het dichtplakken van de folie. Let er wel op dat je de tape alleen op de folie plakt en niet direct op de meubels
  • Verhuisdozen met autolockbodem. Voor het verzamelen van kleinere spullen. De autolockbodem zorgt voor een stevige onderkant die je niet met tape dicht hoeft te plakken.
  • Spanbanden voor het vastzetten van de meubels in de verhuiswagen.

Geen zin om dit zelf te doen? Veel verhuisbedrijven uit regio bieden ook een inpakservice aan.

Jezelf beschermen met het juiste transportmateriaal

Grote, zware spullen die je vaak ook nog eens boven je hoofd of in een hoek moet tillen zijn niet bepaald bevorderlijk voor de staat van je rug. Gelukkig zijn er verschillende transportmaterialen die het je een stuk makkelijker maken:

  • Hondjes. Dit zijn plankjes met zwenkwielen eronder. Zware meubels til je op twee hondjes en rol je zonder moeite naar de verhuiswagen toe.
  • Verhuisdekens. Door een verhuis deken op de bodem van de verhuiswagen te leggen kun je grote spullen makkelijk in de verhuiswagen trekken.
  • Huur een verhuiswagen met lift

Geen zin om dit zelf te doen? Informeer naar de mogelijkheden voor transport en opslag in de regio Roosendaal.

Minimale voorwaarden voor de opslaglocatie

Wanneer je kiest voor een verhuisbedrijf met opslag in de regio Bergen op Zoom, controleer de locatie dan altijd zelf. Een goede opslaglocatie voldoet aan de volgende punten:

  • Goed beveiligd met een sleutel of toegangscode
  • De opslagruimte is goed geïsoleerd en kan worden verwarmd
  • De locatie is bij je huidige woning in de buurt en is makkelijk bereikbaar. Opslag in Etten-Leur kan bijvoorbeeld een betere oplossing zijn dan in het centrum van Breda.