Andeko
Verbouwen

Zijn uw gevels aan vervanging toe?

Wanneer uw gevel tekenen van slijtage laten zien, is het belangrijk om snel op zoek te gaan naar gevelrenovatie Den Haag. Dankzij verschillende weersomstandigheden kunnen de voegen van de gevel poreus worden, wat kan leiden tot slechte voegen en uiteindelijk tot vochtschade in de woning. Het is makkelijk zelf te controleren hoe de voegen eraan toe zijn: wanneer u de voegen met gemak met een (scherp) voorwerp eruit kunt schrapen, is een gevelrenovatie geen overbodige luxe. Wanneer de voegen te poreus zijn, kunnen ze namelijk veel water opnemen. Wanneer dit water bevriest zullen scheuren ontstaan, waarna de voegen niet langer isoleren. Door er tijdig bij te zijn voorkomt u een hoop schade en kosten.

Kozijnen vervangen: welk materiaal?

Een gevelspecialist zal naast het vervangen van voegen ook de kozijnen behandelen. Zo kunnen de volledige kozijnen vervangen moeten worden wanneer die rot zijn. Oudere kozijnen zijn namelijk meestal van hout gemaakt, wat op den duur kan gaan rotten en de isolerende werking zal verminderen. Bij het kiezen voor nieuwe gevels, zijn kunststof gevels ook een optie. Dit materiaal is onderhoudsvriendelijk, heeft een betere isolerende werking dan hout en kan niet rotten. Hierdoor is de levensduur van kunststoffen kozijnen vele malen groter dan dat van houten kozijnen. Het is verstandig om het vervangen van kozijnen tegelijkertijd te doen met de gevelrenovatie, zodat alles is aangepakt tegen eventuele lekkage en schade.

Gevel renoveren, impregneren, of beide?

Naast het renoveren van de gevel, is het impregneren van de gevel ook een optie. Dit is vooral aan te raden wanneer er last is van doorslaand vocht in de woning of wanneer er met regelmaat mossen en/of algen optreden. De gevel impregneren houdt in dat er een waterafstotende vloeistof wordt aangebracht op de buitenkant gevel. De vloeistof laat een waterafstotende laag achter, en tegelijkertijd trekt het ook tot diep in de gevel. Hierdoor kan het vocht niet in de gevel trekken, waardoor de gevel dus beter bestand is tegen lekkage en dergelijke. Het is ook mogelijk om de gevel eerst te laten renoveren en daarbij ook te laten impregneren voor optimale bescherming.Gerelateerde artikelen

Meterkast vervangen Utrecht

Kies de tegel waar je blij van wordt

Vernieuw uw trap met vakkundige traprenovatie