Andeko
Image default
Bedrijven

Waarom elektrisch onderhoud belangrijk is voor uw huis om gevaar af te wenden

Elektrisch onderhoud is het onderhoud en het behoud van elektrische systemen die elektriciteit leveren aan elk commercieel, residentieel of industrieel gebouw. Door tijdig elektrische reparaties en inspecties uit te voeren door een competente elektricien Purmerend 0299 ​​op de elektrische systemen van een huis, kunt u uw gezin en uw eigendommen beschermen tegen elektrische gevaren. Als ze worden verwaarloosd, kunnen deze gevaren leiden tot verlies van eigendom, dure reparaties of zelfs het verlies van mensenlevens. Elektriciteit is zo’n belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden dat we het vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Het zou echter moeilijk zijn om te vergeten dat elektriciteit ook het potentieel heeft om schade en zelfs de dood te veroorzaken. Het is uw verantwoordelijkheid om het elektrische systeem van uw huis regelmatig te controleren om grote gevaren zoals kortsluiting en elektrische branden te voorkomen.

Vermijd water rond elektrische apparaten

Water en elektriciteit zijn nooit een goede combinatie. Zorg ervoor dat je keuken- of badkamer apparatuur niet nat maakt terwijl ze zijn aangesloten. Als je ze moet schoonmaken, zorg er dan voor dat ze uit het stopcontact zijn voordat je dat doet. Als je kinderen of kleinkinderen hebt die bij je wonen of je vaak bezoeken, verander al uw stopcontacten in kindveilige sabotage bestendige stopcontacten. Codes vereisen dat deze stopcontacten in alle nieuwe huizen worden geïnstalleerd. Als u gerafelde draden in uw huis opmerkt, vervang deze dan onmiddellijk. Ze kunnen mogelijk brand of schokken veroorzaken. Alle wiebelige stekkers die niet goed in stopcontacten passen, moeten worden vervangen. Vermijd ook, voor zover mogelijk, het gebruik van verlengsnoeren om hoogspanningsapparaten zoals airconditioners en koelkasten van stroom te voorzien. Ze zijn gewoon niet gebouwd voor dergelijk intensief gebruik.

Houd uw apparaten veilig

Als u verlengsnoeren aangesloten laat wanneer ze niet in gebruik zijn, neemt het risico op elektrische branden toe. Investeer in een overspanningsbeveiliging om ervoor te zorgen dat uw apparaten veilig blijven, zelfs bij ongerechtvaardigde stroompieken. Gebruik altijd lampen met het aanbevolen wattage alleen voor de verlichtingsarmaturen van uw huis. Reset de GFCI (Ground Fault Circuit Interrupters) van uw huis minstens twee keer per jaar. Ongeacht of u tekenen van slijtage ziet of niet, laat uw huis minimaal om de drie tot vijf jaar inspecteren door een professionele elektricien. Onderhoud aan elektrische apparatuur van zaken als HVAC-inspectie moet minstens één keer per jaar worden uitgevoerd.