Andeko
Image default
Woning en Tuin

Welke lampen maken mijn interieur sfeervol?

Lampen zijn in ieder huis te vinden. Een lamp geeft niet alleen licht, maar zorgt ook voor aankleding in uw huis. Er zijn veel verschillende soorten armaturen waardoor het lastig te kiezen is welke lampen het beste passen in uw interieur. Wilt u weten welke u kunt gebruiken om uw interieur sfeervol te maken? Lees dan dit blog en kom erachter welke soort lampen perfect staan bij uw interieur.

Hanglampen voor bij uw interieur

Bent u op zoek naar een mooie lamp voor boven uw eettafel? Dan is een hanglamp precies wat u zoekt. Een hanglamp kan niet alleen een groot gedeelte van het huis verlichten, maar geeft ook veel sfeer in uw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een vintage pendel met een stoffen bekleding en een mat afgewerkte metalen fitting waardoor uw woonkamer een retro uitstraling krijgt. Of past een hanglamp, waarbij het licht een sfeervol patroon tekent op het plafond, meer bij u? Ook klassieke kroonluchters zorgen voor een mooi effect, net als een hanglamp met een stak design.

Lampen aan de muur

Een wandlamp vormt goede basisverlichting voor in uw huis. Er zijn veel verschillende soorten lampen die aan de wand kunnen worden geplaatst; van design wandlampen tot echte klassieke muurlampen. Via de muur zorgt een wandlamp voor een aangename, indirecte lichtuitstraling. Iedere lamp aan de muur zorgt voor een ander lichteffect in uw interieur. Daarnaast geeft een wandlamp extra verlichting op plekken in uw huis. Heeft u een mooi schilderij of een kunstvoorwerp? Een wandlamp kan ervoor zorgen dat uw interieur in de spotlight wordt gezet. Een bijkomend voordeel van wandlampen is dat ze weinig ruimte in beslag nemen, doordat ze aan de muur worden vastgemaakt. Lampen aan de muur zijn erg compact en geschikt voor kleinere en grotere ruimtes.

Tip: wilt u verblinding voorkomen, bijvoorbeeld wanneer u de wandlamp met peertje op ooghoogte plaats en niet werkt met een lampenkap? Plaats dan een kopspiegellamp in het armatuur.

Extra sfeer scheppen door tafellampen

Tafellampen zijn bedoeld om extra sfeer te scheppen. De interieurlamp verlicht geen specifiek voorwerp, maar geven enkel licht aan een gedeelte van uw kamer. Een standaard tafellamp kan een stoffen, papieren of houten lampenkap hebben, waardoor u de lamp kunt kiezen die het best in uw interieur past. Door een lampenkap wordt het licht op zo’n manier verspreid dat het niet rechtstreeks in de ogen schijnt. Een tafellamp kunt u door het hele huis gebruiken. Bijvoorbeeld in de hal, op een tafel onder een spiegel. Zo is uw hal verwelkomend voor gasten die binnenkomen. Of op een tafel naast de bank om een boek te lezen. Vaak wordt een tafellamp ook op een dressoir gezet, voor sfeer tijdens een gezellige avond. Een tafellamp kan dus op veel plaatsen in uw huis worden neergezet om uw interieur een gezellige en warme sfeer mee te geven.

Wilt u liever een accessoire? Neem dan bijvoorbeeld een lichtbox. Het is een leuk accessoire dat onder de tafellampen valt. Een lichtbox is een lichtgevende box waarin u letters kunt plaatsen, en zo elke dag een nieuwe quote of tekst in het oog kunt laten springen in uw interieur.

Gaan voor makkelijk met inbouwspots

De juiste verlichting voor in uw woning kan een lastige keuze zijn. Er zijn veel soorten armaturen waardoor het lastig is om te kijken welke het beste past bij uw interieur. Inbouwspots zijn ronde lampen in het plafond verwerkt. Deze kunnen vaak gedimd worden waardoor u het licht kunt aanpassen op de sfeer die u wilt creëren in huis. Inbouwspots zijn ideaal als u niet van veel poespas houdt. Het is een simpele en strakke armatuur. Daarnaast hebben inbouwspots een aantal voordelen: -Onderhoudsvriendelijk -Duurzaam -Ruime prijsklasse -Aanpasbaar licht

Inbouwspots kunnen zeker zorgen voor een sfeervol interieur. De spots zijn als het ware kleine lampen in het plafond. Net als kaarsen, geven inbouwspots een warme uitstraling. Iets wat perfect past in uw interieur?

Er zijn veel verschillende armaturen die u kunt gebruiken om uw interieur te voorzien van meer sfeer en licht. Zo zijn er onder andere hanglampen, wandlampen, tafellampen en inbouwspots die niet alleen licht maar ook een sfeer afgeven. Door de vele soorten kunt u uw huis geheel naar eigen wens voorzien van armatuur.