Andeko
Woning en Tuin

plafondlampen

Bij het op zoek gaan naar plafondlampen heb je soms de indruk dat er veel te veel keuze is. Toch is het de kunst om voor jou dé ideale plafondlampen te vinden. In een hip, leuk, jong en fris interieur kan je de oubollige goudgerande plafondlampen met geslepen glas al vergeten. Zelf ga ik voor eenvoudig van kleur. Plafondlampen moeten voor mij vooral zacht en diffuus licht uitstralen. Zoals de meeste mensen hou ik niet zo van licht dat rechtstreeks in je ogen schijnt.

Plafondlampen waren vroeger vooral één centraal lichtpunt in de kleinere kamers. Je vindt ze nu nog vooral als één lichtvlak in toiletten, werkkamertjes en hallen. Maar waarom zou je in een jong interieur niet mogen experimenteren en verschillende plafondlampen naast mekaar plaatsen? Dit kan bijvoorbeeld uitstekend boven een werkblad of een open keukenblok.

De meest geplaatste plafondlampen zijn ronde schijven in glas waarbinnen zich de lichtbron bevindt. Op deze modellen zijn er niet zoveel variaties. Je zal het dan moeten hebben van het materiaal of de kleur van armatuur om ze te combineren met de rest van je interieur. Maar toch ben je bij je keuze van plafondlamp niet beperkt tot deze klassieke vorm. Er bestaan er nu ook met bijvoorbeeld verschillende armen en verschillende lichtpunten. Het materiaal varieert van metaal tot kunststof of zelfs natuurlijk materiaal zoals hout. Je krijgt bij plafondlampen bijna dezelfde structuren te zien als bij hanglampen. Plafondlampen hebben enkel geen steel en komen dichter bij het plafond te hangen. Dat maakt ze dus geschikt voor kleinere plaatsen en voor lagere plafonds. Doe wat ideeën op op internet of in de verlichtingswinkel. En wie weet ben jij creatief genoeg om zelf iets in mekaar te steken dat als plafondlamp kan dienen? Alles kan tegenwoordig. Hou het vooral origineel en persoonlijk.

Combineer ze gerust met andere lichtpunten: tafellampen, vloerlampen en hanglampen. Als je dezelfde stijl behoudt in al je lichtbronnen, krijg je één mooi harmonieus en vooral stijlvol geheel. Plafondlampen kunnen discreet maar ook heel opvallend zijn. Ze kunnen groot of klein zijn. Ze kunnen veel of weinig licht uitstralen. Deze dualiteit van dergelijk eenvoudig lichtpunt brengt de sfeer die bij jou past.

http://www.mydailygarbage.nl/2015/09/26/diamond-lamp/

Gerelateerde artikelen

Welke lampen maken mijn interieur sfeervol?

Goedkope laminaat bestel je online

Hoe de perfecte keuken in tiny houses te plannen