Andeko

sep 15, 2016 Woning en Tuin

Landelijk, brocante of industriële binnendeuren

Deuren zijn een eyecatcher in huis en kunnen dus zeer stijlbepalend zijn. Hier kun je ideeën opdoen om de deur te vinden van jouw smaak. Allereerst heb je de basis verfdeuren die vaak in standaard maten en profielen worden geleverd. Deze deuren zijn vaak wit en niet massief.

In een landelijk of brocante interieur wordt vaak gekozen voor een houten deur met een ruw oppervlak, zoals grondverf. Wanneer je meer voor een industriële of moderne look wilt gaan, kan een stalen deur stoer zijn. Deze zijn echter nooit volledig van staal, vaak zit er glas in.

Stalen deuren kunnen in dun profiel geleverd worden door de sterkte van het materiaal. Ze zijn wel duurder in aankoop.

Modern of klassieke binnendeuren

In zowel een modern als klassiek interieur kan een glazen deur goed passen. Je kunt kiezen voor gezandstraald of gezuurd glas als je een klassieke smaak hebt, of gehard glas als je een modern interieur hebt.

Je kunt met glazen deuren je huis een kantoor-achtige uitstraling geven. Jaren dertig deuren passen uitstekend bij een klassieke stijl, eventueel in combinatie met glas in lood.

Donkere kleuren en brede deuren geven de binnendeur een luxe uitstraling. Wil je juist meer symmetrie en strakke lijnen, dan kun je voor een design deur gaan. Deze deuren worden gekenmerkt door weinig profiel, wat een rustige uitstraling geeft.

Sobere en robuuste deuren

Eikenhouten deuren geven een stoere uitstraling. Heb je een interieur met veel ruw houten meubels? Dan kan een massief robuuste deur waar de houtnerven goed zichtbaar zijn, een unieke toevoeging zijn. Op deze manier straalt je huis eenheid met de natuur uit, zeker als het afgewerkt is met natuurlak. Je kunt er ook een schuifdeur van maken, door de deur aan rails te bevestigen.

Eikenhouten deuren komen het meest voor met zwarte handvaten. Als de deuren massief eikenhout zijn, zijn ze duurder maar ook beter van kwaliteit. Een klein raampje of luikje maakt de deur iets minder strak en wat meer landelijk. Je kunt de deur uit planken laten bestaan, of uit een stuk hout.