Andeko
Image default
Woning en Tuin

Een veiliger thuis, hoe pak ik dat aan?

Hoe zorg ik ervoor dat een inbreker niet zomaar mijn woning binnendringt? Een vraag die we ons waarschijnlijk allemaal weleens hebben gesteld. Wie kent er in zijn/haar direct omgeving niet iemand die te maken heeft met inbraak? Misschien kwam diegene erachter bij thuiskomst na een lekker midweekje Center Parks.

Of misschien lag hij of zij wel nietsvermoedend te slapen boven, terwijl beneden een tweetal ongure types het huis afstruinde naar alles dat ook maar iets van waarde had. Een vreselijk naar idee. Dit zal je dan waarschijnlijk ook geen tweede keer overkomen. Een slachtoffer van dergelijke incidenten zal hoogstwaarschijnlijk de nodige maatregelen treffen, om er zeker van te zijn dat dit geen tweede keer kan gebeuren. Als het kalf verdronken is…

Zorg dat je het voor bent!

Het is iets waar we misschien niet genoeg bij stilstaan, als het ons nog nooit is overkomen. Toch is het erg eenvoudig om de kans dat dit jou overkomt drastisch te verkleinen. Eén mogelijkheid is natuurlijk om een waakhond te nemen. Een trouwe viervoeter van formaat kan natuurlijk al zorg dragen voor een relatief zorgeloze nachtrust. Echter, waar is deze gatekeeper als je twee weken vertoeft in Spanje voor je zomervakantie? Nee, wie echt met een gerust hart van huis wil kunnen gaan, zal maatregelen moeten nemen. Een manier hiervoor is natuurlijk een alarmsysteem, een waakhond die nooit slaapt. Ook behoren anti-inbraakglas en camera’s tot de mogelijkheden.

Kan het niet wat goedkoper?

Eén van de meest efficiënte en goedkope manieren om je woning minder uitnodigend te maken voor indringers is een slot met een veiligheidscilinder. Met een geavanceerd slot, is het een stuk lastiger voor inbrekers om je huis binnen te komen. Deze sloten zijn verkrijgbaar via elke slotenmaker en dus ook online, en maken het praktisch onmogelijk om zomaar door je voordeur naar binnen te gaan.