Andeko
Image default
Bedrijven

Detacheren

Detacheren betekend het lenen van personeel. Niet zoals het inhuren via arbeidskrachten via een uitzendbureau, maar van een derde partij. Maar wanneer kies je voor het huren van een gedetacheerde en wanneer kies je voor iemand van het uitzendbureau? Wat is het verschil en welke afwegingen maak je?

Detachering houdt in dat je personeel huurt van een detacheringsbureau. Vaak is dit voor een langere tijd. Het detacheringsbureau heeft mensen in dienst en deze kan jij huren voor de periode waarin je ze nodig hebt. Als inhuurder van arbeidskrachten van een detacheringsbureau ben jij de opdrachtgever van het bureau en de arbeidskrachten zijn de geleende werknemers. Het detacheringsbureau is de werkgever van de gedetacheerde. Werkgeversriscio’s zoals bijvoorbeeld ziekte en ontslag zijn dan ook de verantwoordelijkheid van het detacheringsbureau. Urenregistratie gaat dus ook via het detacheringsbureau.

Detacheren is dan ook duurder dan iemand inhuren via een uitzendbureau. Dit komt bovenal omdat een detacheringsbureau dus het werkgeversrisico draagt. Dit is niet zo bij een uitzendbureau, hier wordt de werkgever verantwoordelijk voor de werknemer. Een deel van het risico van het detacheringsbureau zal dus op het uurtarief van de werknemer worden gehanteerd. Daarnaast hangt het uurtarief en de opslag daarbij af van de specialisatie en ervaring die gevraagd wordt door de werkgever. Het detacheringsbureau maakt vaak gebruik van speciale detachering software om de processen zo goed mogelijk te laten verlopen. Zij maken bijvoorbeeld onder andere gebruik van de digitale handtekening, wat er toe leidt dat alles veel efficiënter gaat.

Een voordeel van een detacheringsbureau is dat je makkelijk en snel als bedrijf aan hoogopgeleid personeel kan komen. Het detacheringsbureau biedt mensen aan waarmee je een sollicitatie gesprek zal hebben. Je kan dan kijken of er een samenwerking kan zijn tussen het persoon en het bedrijf. Vaak hebben de arbeidskrachten al veel ervaring opgedaan in verschillende bedrijven en dit kan dus erg voordelig zijn omdat zij veel brede kennis hebben. Bovendien bindt je deze arbeidskrachten maar tijdelijk aan het bedrijf. Wanneer bijvoorbeeld de economie in elkaar zakt, kan je deze arbeidskrachten weer laten gaan.

https://mysolution.nl