Andeko
Woning en Tuin

Vintage industriële lampen

Vintage industriële lampen: stoer, uniek en opvallend
Vintage is een stijl die een steeds grotere rol speelt in het interieur. Waar enkele jaren geleden alles modern moest zijn, is het nu juist trendy om items van vroeger opnieuw te gebruiken. Dat vintage weer helemaal in is, zie je ook aan de lampen die tegenwoordig steeds meer gebruikt worden om interieurs echt af te maken. Zo kiezen steeds minder mensen voor moderne lampen, terwijl de opvallende vintage lampen steeds meer verkocht worden.

Het ultieme voorbeeld van een opvallende en unieke vintage lamp, is de industriële lamp. Een industriële lamp is een lamp die vroeger in een fabriek of werkruimte heeft gehangen of zo gemaakt is om op dit soort lampen te lijken. Het is een robuuste en stoere lamp met een unieke uitstraling. Geen lamp die je onopvallend boven de tafel hangt, maar een echte eyecatcher in het interieur. 

Een industriële lamp boven de eettafel
Wil je een echte eyecatcher boven de eettafel ophangen om het aanzicht van de eethoek echt te veranderen, dan wordt aangeraden om een industriële lamp te kopen. Door de stoere en robuuste uitstraling van de lamp, krijgt deze lamp na het ophangen in de eethoek alle aandacht en krijgt de ruimte een unieke uitstraling en sfeer. Perfect boven een houten eettafel, maar ook zeker geschikt boven een eettafel van metaal of glas.

Een industriële lamp in de slaapkamer
Een andere ruimte waar de industriële ruimte zeker geschikt is, is de slaapkamer. Is jouw slaapkamer wat minimalistisch ingericht, dan kan deze lamp echt zorgen voor een unieke sfeer in de ruimte. Hang de robuuste lamp boven je bed en de ruimte krijgt een stoere sfeer. En is jouw slaapkamer helemaal wit, met witte muren, een wit bed en misschien zelfs een witte vloer? Hang dan een opvallend gekleurde industriële lamp op, zoals een legergroene lamp of een rode lamp en jouw slaapkamer krijgt een hele andere look. 

Een industriële lamp in de hal
Heb je een ruime hal en vind je het moeilijk om deze in te richten, dan kan het ophangen van een unieke lamp soms al genoeg zijn. De hal is de eerste ruimte die jouw gasten zien, dus het is wel zo leuk als deze ruimte meteen een goede sfeer heeft. Hang een industriële lamp op of hang meerdere kleine lampen naast elkaar en de ruimte ziet er meteen stijlvol uit.

http://www.showhome.nl/inspiratie/industriele-lamp/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar mooie schuifpuien

Stoere lampen

Het proces van een prefab berging