Andeko
Image default
Woning en Tuin

Lekker zwemmen in je eigen zwembad

Wat een luxe he, zo’n eigen zwembad. Er komt natuurlijk wel wat onderhoud bij kijken, maar ook dat kun je natuurlijk ook wel een stukje makkelijker maken voor jezelf.

 

De eerste stap naar het onderhouden van je eigen zwembad, is het aanleggen van een lamellen afdekking zwembad. Hiermee kun je altijd snel en eenvoudig je zwembad afdekken wanneer je er geen gebruik van maakt, of dat nu voor een nachtje is of voor een paar maanden.

 

Er zijn diverse voordelen aan het afdekken van je zwembad met lamellen. Ten eerste werken deze volautomatisch, wat betekent dat je echt alleen maar een knopje hoeft in te drukken om de lamellen te openen en daarna weer te sluiten. Ideaal toch? Geen gedoe met afdekzeilen die je er nooit in je eentje netjes overheen krijgt, maar gewoon lekker makkelijk.

 

Er zijn verschillende soorten lamellen maar een solarlamellen zwembad is buitengewoon praktisch. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze op zonne-energie. Dat betekent dat deze vorm van zwembadafdekking kosten efficiënt en bovendien ook milieuvriendelijk is. Deze soort lamellen is bovendien buitengewoon nuttig als je graag je zwembadwater op een aangename, gelijkmatige temperatuur wilt houden. Te warm zwembadwater is natuurlijk ook niet alles, maar te koud zwembadwater is dat zeker niet. Met de zonne-energie die de solarlamellen oppakken, wordt je zwembad altijd opgewarmd of afgekoeld tot een aangename temperatuur.

 

Uiteraard is het afdekken van je zwembad ook nog voor andere redenen een goed idee. Zo kunnen dieren ook niet bij je zwembadwater komen en kun je het water dus zeker langer schoon houden. Maar ook blaadjes en ander plantafval kunnen niet in je water komen; ideaal, want dat betekent minder schoonmaakwerk. Een eigen zwembad is natuurlijk al genoeg werk om te onderhouden maar het aanleggen van zwembadlamellen is zeker een goede investering voor iedereen die een eigen zwembad heeft.

http://www.lamellenafdekkingen.nl