Andeko
Image default
Woning en Tuin

Plafondlampen in het buitenland, de trends

De herfst komt er aan, op de hielen gevolgd door de winter

De dagen worden weer korter, de avonden langer. Hoewel de herfst en zeker ook de winter, van velen onder ons niet de favoriete seizoenen zijn, zorgen deze wel voor lange, gezellige en sfeervolle avonden. Het belang van verlichting en de sfeer die deze creëert neemt hierin de bovenhand. Kaarsen zijn nog steeds het symbool van sfeer en romantiek. Je kunt echter ook voor heel wat sfeer en warmte in huis zorgen, dankzij de gepaste verlichting. Hierbij denkt men vaak aan kleine lampjes doorheen de woning. De plafondlampen worden in dit proces al eens vergeten. Het belang van deze verlichting is nochtans groter dan je zou vermoeden. Het verschil tussen een rij spots en een kristallen luchter is groot genoeg om dit gegeven duidelijk te maken. Elk van ons heeft zo zijn voorkeur en stijl. Na het bekijken van een aantal trends in het buitenland, kreeg ik een aardig idee van de mogelijkheden.
Scandinavisch wit
Deze trend blijft populair, ook bij ons. Wit geeft een clean gevoel, velen onder ons houden van een nette en open ruimte. Met wit creëer je ook het idee dat de ruimte groter is. Alleen opletten dat je hiermee ook geen koude en steriele indruk geeft.
Oosterse betovering
Het is alom gekend dat de Oosterse landen houden van klein en fijn. Dit gecombineerd met heel veel kleuren, anderzijds kennen we ook allemaal de betoverende combinatie van wit en zilver.
Duitse stoerheid
Je kunt het zo wat gaan vergelijken met de industriële, grote, stevige plafondlampen. Hoe groter, hoe stoerder, hoe Duitser. Net als bij wagens, telt hier de oerdegelijke Duitse kwaliteit.
Britse elegantie
Het is geen groot geheim dat de Britten houden van veel franjes en sierlijke theekransjes. Dat weerspiegelt zich ook in de rest van de woning, waaronder ook de verlichting. Frivole krulletjes, kristallen accenten en goudkleurige armaturen zijn dan ook de meest voorkomende eigenschappen dat je in de Britse stijl zult herkennen. Dezeoldfashion stijl is weer helemaal in.
Blijf trouw aan jouw eigen persoonlijkheid
In elk van deze typerende eigenschappen zit wel iets dat je leuk kunt vinden. Belangrijk is dat je rekening houdt met je persoonlijkheid in de keuze van de verlichting. De sfeer in huis bepaalt je humeur. Plafondlampen zijn er in allerlei uitvoeringen. Van sierlijk romantisch tot strak en modern. Tegenwoordig worden ook de uitvoeringen in natuurelementen zoals hout erg gewaardeerd. Natuur staat tegenwoordig voor rustgevend en ontspannend. Terwijl je bij de leeftijdscategorie vanaf 35 jaar eerder de natuurlijke varianten vindt, zie je bij de jongere generatie de modellen van vroeger terugkeren. Denk daarbij aan de koperen lampen, die vandaag weer helemaal hip zijn. Oud wordt nieuw, sfeervol en stylish. Om een thuis te creëren, hou je best rekening met alle gezinsleden. Je kunt hierin zelfs elke kamer in een andere stijl inrichten, met de bijhorende verlichting. Jouw gevoel is niet per se het gevoel dat de zoon of dochter krijgt van de manier waarop je je kamers inricht. Wat voor jou warm en romantisch is, kan voor hen saai en ouderwets zijn. Denk zorgvuldig na over elke kamer en zorg er dus voor dat je huis een thuis is voor alle bewoners. Daar waar het goed vertoeven is, dankzij de warmte en de sfeer, dat is waar we thuiszijn.

https://medium.com/@kimboontjes