Andeko
Image default
Bedrijven

Op een verantwoorde manier omgaan met je koeien

Wanneer je binnen je bedrijf te maken hebt met levende dieren, is het belangrijk om te zorgen dat deze dieren zo comfortabel mogelijk kunnen leven. Een koe in de vrije natuurlijk heeft minimaal 3 meter nodig om op een normale manier te gaan staan of liggen: dit wordt de ‘comfort zone’ van de koe genoemd en is zeer belangrijk voor het dier. Een cowhouse zal dus ook minstens aan deze voorwaarden moeten voldoen om de dieren een goed onderkomen te kunnen bieden.

Dat wil zeggen dat er dus allereerste voldoende ligplaats moet zijn voor de koe. Wat ook belangrijk is, is dat er niet teveel obstakels zijn waar de koe zich aan kan bezeren. In een goede cowhouse kan de koe bovendien ook sneller weer opstaan. Dat heeft als voordeel dat de koe ook niet te lang blijft liggen of makkelijker gaat verliggen, zodat er geen nare doorligplekken ontstaan, die erg pijnlijk en vervelend zijn voor de koe.

Er zijn natuurlijk nog meer zaken belangrijk bij het verzorgen van een koe. Zo is de persoonlijke verzorging van de koe ook heel belangrijk. Gelukkig kan dat heel makkelijk met een koeborstel, waar snel, eenvoudig én vriendelijk de koe de vacht van de koe verzorgd kan worden.

Veel koeborstels zijn volautomatisch en worden enthousiast ontvangen door de koeien. Dit betekent dat zij ook zonder uw begeleiding gebruik kunnen maken van de koeborstel. Bovendien heeft deze niet alleen een reinigende functie. Het masseert de huid van de dieren ook, wat onder andere zal maken dat bijna altijd de koeien ook vrijwillig gebruik zullen maken van het apparaat omdat zij dit natuurlijk erg fijn vinden. Zo hoeft het dus helemaal niet vervelend en tijdrovend te zijn om aan de verzorging van uw koeien te doen. Want het is natuurlijk wel heel belangrijk dat uw dieren gelukkig zijn!

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl