Andeko
Image default
Electronica en Computers

GPS zorgt voor veiligheid en overzicht

Global Positioning System ook wel GPS genoemd is een systeem dat over de hele aarde gebruikt kan worden om te bepalen waar je bent. Er is GPS beschikbaar op (mobiele) telefoons, navigatiesystemen en zelfs in horloges.

In sommige gevallen kan het handig zijn om te weten waar je spullen zich begeven. Als ondernemer wil je de beveiliging van je bezittingen zo effectief mogelijk maken. Mede hierom is er een GPS tracker in het leven geroepen.

De GPS tracker werkt door middel van een track en trace systeem. In de ruimte bevinden zich 24 satellieten die het toestaan dat iedereen met een GPS ontvanger precies kan bepalen waar hij of zij staat. Deze gegevens zijn gebaseerd op geografische lengte, breedte en hoogte. Deze GPS tracker bezit een GPS en een GSM chip. Het ontvangt een radiosignaal van een GPS-satelliet zodra er verbinding is gemaakt met minimaal 3 satellieten. Door middel van dit radiosignaal kan er een positie bepaalt worden.

Mocht er een diefstal plaatsvinden van één van je producten kun je het gestolen product opsporen door middel van de GPS tracker. Via de computer, tablet of smartphone kun je de locatie van de GPS tracker live terugzien. Door het track en trace systeem is het makkelijker gemaakt om de juiste positie van het gestolen product door te geven aan de politie.

Veel bezorgdiensten maken tegenwoordig ook gebruik van track en trace systemen. Het pakketje krijgt een speciale code met zich mee, waardoor de klant thuis de bestelling kan volgen van het sorteercentrum tot aan huis. Op deze manier wordt het efficient gemaakt voor de klant om updates te ontvangen over hun bestelling en welke problemen er zijn (kunnen) optreden bij de bezorging ervan.

Het verschil tussen de GPS tracker op pakketjes en die van navigatiesystemen is dat je navigatiesysteem met minimaal 4 satellieten verbinding moet kunnen maken in plaats van 3. Dit is vanwege de nauwkeurige bepaling van de huidige locatie. Er kan bij het gebruik van GPS een afwijking zijn van rond de 20 meter. Maar zodra er verbinding wordt gemaakt met meerdere satellieten kan deze afwijking afnemen tot ongeveer 10 meter.

Hoewel GPS openbaar is kan het iedereen beveiligen of op weg helpen.

https://mygpstracker.nl/