Andeko
Image default
Electronica en Computers

Lees hier een review van de Raspberry Pi 400

Raspberry Pi Trading heeft de Raspberry Pi 400 aangekondigd, de nieuwste telg in de reeks kleine, op onderwijs gerichte computers die in 2012 begon met de originele Raspberry Pi. Jarenlang hebben mensen creatieve manieren bedacht om een Pi in toetsenborden te hacken, zoals de originele Pi in een oud Mitsumi-toetsenbord, of de Pi 3 A+ in een officieel Pi-toetsenbord. 

Maar de Raspberry Pi 400 levert iets waar velen naar hebben verlangd: een officieel Pi 4-bord dat rechtstreeks in een pi-toetsenbord is ingebouwd, op een ruimte- en prestatie-efficiënte manier. Lees hier de review.

De Raspberry Pi 400 kit

Inbegrepen is:

  • De Pi 400 computer (1,8 GHz 4-core CPU, 4 GB RAM);

  • Het officiële Pi toetsenbord (ingebouwd; normaal $20);

  • Een 16GB SanDisk Edge microSD-kaart (normaal $10);

  • De officiële Pi USB-C voeding (normaal $8);

  • De officiële pi-muis (normaal $8);

  • De officiële Pi micro-HDMI naar HDMI kabel (normaal $6);

  • De officiële Raspberry Pi beginnershandleiding (normaal $10);

  • De Pi 4 model B (met een langzamere standaard CPU-klok) kost $55, dus het totaal voor deze hele bundel, afzonderlijk gekocht (en zonder de voordelen van de Pi 400) zou $117 zijn.

De kit is een goede deal, maar als u al enkele of alle benodigde accessoires hebt, kunt u de Pi 400 standalone krijgen voor $70.

Vergelijking met het Pi Keyboard

Als je de Pi 400 en het Pi Keyboard van bovenaf bekijkt, is het niet duidelijk wat er verschillend is. De enige verandering is dat de F10 Scroll Lock-toets nu als aan/uit-knop wordt gebruikt en dat de Scroll Lock-indicator nu een stroom/activiteitsindicator is.

Pas als u naar de achterkant kijkt, ziet u het grote verschil tussen het toetsenbord en de Pi 400-de laatste heeft een volledig assortiment poorten voor gebruik bij algemeen computergebruik, zelfs inclusief de volledige 40-pins GPIO-aansluiting die aanwezig is op alle Raspberry Pi’s sinds de Pi 2 model B!

Pi 400 uit elkaar halen

Maar voordat we het hebben over hoe de Pi 400 werkt, moeten we hem eerst uit elkaar halen.

Aan de onderkant zijn er geen schroeven of andere bevestigingsmiddelen, en het enige verschil met het gewone toetsenbord is dat er enkele ventilatieopeningen en grotere rubberen voetjes in zitten.

Om het open te krijgen, gebruik je een plexiglas snijder, dat het enige hulpmiddel is dat je hebt dat dun genoeg is om in de zij clips te komen die de witte toetsenbord bovenkant aan het rode plastic omhulsel eronder houden, maar ook stijf genoeg om de drukknopen los te maken. Nadat je een weg rond het bord had gebaand, kan je de bovenkant van het toetsenbord scheiden van de onderste helft.

Het toetsenbord heeft alleen een opklapbare lint connector die je loskoppelt, en het volgende wat opvalt (naast dat enorme koellichaam) is een geleidend kussentje in de linkerbovenhoek, dat de Ethernet-aansluiting, het koellichaam en het toetsenbord overbrugt. Bekijk hier ook de ESP8266.

http://elektor.nl