Andeko
Image default
Electronica en Computers

5 Website builders getest op gebruiksvriendelijkheid

De beste websitebouwers zijn gebruiksvriendelijke programma’s voor beginners. Waarmee iedereen tegenwoordig eenvoudig een website kan maken. Vroeger werden websites handmatig geschreven door web developers in codetalen als HTML en CSS. Nu is dat dankzij website builders niet meer nodig, lees hieronder welke opties je onder andere hebt.

JouwWeb: Als beste getest in Nederland

JouwWeb is een zeer gebruiksvriendelijke en gratis te gebruiken website builder. Bij een Pro pakket krijg je een gratis domeinnaam, een website met responsive design, een business mailbox en talloze webshop functies. Meer weten over JouwWeb? Leer hier de JouwWeb review op BesteWebsiteBuilder.nl.

WordPress: Een wereldspeler

WordPress is een contentmanagementsysteem dat alle software bevat die je nodig heeft om een volledig functionele en robuuste website en blog te maken. Voor de duidelijkheid, ik heb het over de versie van WordPress die je zou downloaden van wordpress.org en gebruiken op je eigen hosting server en niet de web-based service die je vindt op wordpress.com. Het is gratis. Het gebruik van de WordPress software is gratis bij het hosten van de bestanden op jouw eigen server. Je hoeft alleen maar te betalen voor een hostingaccount en domeinnaam. Dat is eenvoudig. Maar, WordPress is wel wat moeilijker om mee te beginnen.

Wix: Voor de creatieveling

Wix is de laatste jaren een steeds bekendere website bouwer geworden. Wix geeft je toegang tot honderden templates, onbeperkte pagina’s plus gratis hosting te beginnen met hun gratis plan. Ze hebben een structuur die zeer vergelijkbaar is met wordpress.com, waar je vervolgens kunt betalen voor meer professionele functies, zoals het gebruik van een eigen domeinnaam, het verwijderen van Wix-advertenties en het krijgen van meer opslagruimte voor je website bestanden.

Webadie

Webadie begint met een keuze uit enkele tientallen thema’s, onderverdeeld in categorieën – zoals Business en Portfolio – zodat je het proces begint met een pagina die al lijkt op de voltooide look die je hoopt. Je kunt snel allerlei contentblokken toevoegen, zoals kaarten, knoppen, formulieren, afbeeldingen, tekst en meer. Je kunt zelfs jouw eigen aangepaste HTML/JavaScript toevoegen, wat essentieel is als je op zoek bent naar specifieke items voor op je website.

Squarespace

Je hebt misschien gehoord over Squarespace door de advertenties op jouw favoriete podcast of YouTube-kanaal en het is een snelgroeiende speler in de ruimte van de websitebouwers. Squarespace’s focus ligt op het stroomlijnen van het website creatieproces. Als je door hun installatieproces heen klikt, maak je keuzes en heb je aanpassingsopties, maar in tegenstelling tot een bouwer als WordPress.com, is er geen gevoel van keuzestress. Als je eenmaal een thema hebt gekozen, is de editor eenvoudig en gepolijst. Het heeft niet de uitgebreide set opties die veel andere website builders hebben, maar je hoeft niet door talloze menu’s te navigeren om jouw eindproduct (een volledige website) te maken.

https://www.bestewebsitebuilder.nl/reviews/